Taigi, FSB pulkininko, šaukiniu Jerioma, mirties priežastis – gabalėlis mėsos, įstrigęs kvėpavimo takuose. Apie tai, kas atsitiko, pranešė „Telegram“ kanalas „Baza“.

Tai įvyko sekmadienį, rugpjūčio 25 d., Maskvoje. Per vakarienę M. Jeriominas staiga pasijuto blogai, jam tapo sunku kvėpuoti. Tuojau pat buvo iškviesti medikai, bet jie buvo bejėgiai kaip nors padėti.

„M. Jeriominas buvo nedelsiant nugabentas į L. Vorochorovo ligoninę. Deja, išgelbėti jo nepavyko. Mirties priežastis – mechaninė asfiksija“, rašoma „Baza“ pranešime.

Kuo garsėjo FSB pulkininkas Jeriominas?

Remiantis „Baza“ paskelbta žinute, 10-ajame praeito amžiaus dešimtmetyje M. Jeriominas buvo daug kam žinomas futbolo aistruolių judėjimo narys. Jerioma, kaip jį vadino draugai, buvo vienas iš Maskvos CSKA klubo sirgalių grupės „Red-Blue-Warriors“ įkūrėjų.

M. Jeriominas tarnavo FSB. 9-ojo dešimtmečio pradžioje jis buvo išsiųstas į Kaukazą, kur dalyvavo likviduojant daugelį gerai žinomų lauko vadų.

Per visus darbo Rusijos specialiojoje tarnyboje metus jisai pakilo iki FSB pulkininko rango ir kovos su terorizmu skyriaus vadovo pareigų. Beje, „Baza“ žinutės autoriai užsimena ir apie M. Jeriomino komandiruotes į Siriją.

M. Jeriominas buvo trijų vaikų tėvas.

Primenama, kad liepos 13 d. buvo pranešta, jog Rusijoje per dvi dienas mirė du su gynybos ministro pavaduotoju susiję asmenys. Iš pradžių liepos 8 d. Maskvos kardomajame izoliatoriuje mirė Igoris Kotelnikovas, o kitą dieną pasiekė žinia apie Magomedo Chandajevo mirtį.

Liepos 5 d. buvo pranešta apie specialiosios tarnybos pareigūno žūtį Voronežo FSB valdyboje. Žurnalistų teigimu, statybininko drabužiais vilkintis vyras užlipo ant garažo stogo ir pistoletu nušovė FSB pareigūną.