Laivas „MT Terra Nova“ plaukė į centrinį Iloilo miestą, kai anksti ryte apvirto Manilos įlankoje, beveik už septynių kilometrų nuo Limajo savivaldybės Bataano provincijoje, netoli sostinės.

Laivas nuskendo, nes pastarosiomis dienomis Manilą ir aplinkinius regionus užklupo smarkios liūtys, kurias sukėlė taifūnas „Gaemi“ ir sezoninis musonas.

Judriame vandens kelyje aptikta kelių kilometrų ilgio išsiliejusio naftos produkto dėmė.

„Mes lenktyniaujame su laiku ir stengsimės padaryti viską, kas įmanoma, kad kuo greičiau sustabdytume mazuto nuotėkį“, – per brifingą sakė Filipinų pakrančių apsaugos tarnybos atstovas kontradmirolas Armando Balilo.

Jis perspėjo, kad jei ištekėtų visas tanklaivyje esantis kuras, tai būtų didžiausias naftos išsiliejimas Filipinų istorijoje ir smarkiai nukentėtų Manilos pakrantė.

Tūkstančių žvejų ir kelionių organizatorių pragyvenimo šaltinis priklauso nuo vandens telkinių.

Transporto sekretorius Jaime Bautista sakė, kad 16 iš 17 įgulos narių buvo išgelbėti iš nukentėjusio laivo. Vienas įgulos narys dingo, ir, pasak J. Baustistos, stiprus vėjas ir didelės bangos trukdo vykdyti paiešką. Keturiems įgulos nariams buvo suteikta medicininė pagalba.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją