R. Kadyrovas, pagrindinis Kremliaus sąjungininkas, teigia pasiuntęs tūkstančius kovotojų, kad padėtų Kremliui vykdyti puolimą Ukrainoje.

Gegužės mėnesį V. Putinas teigė, kad planuoja apsilankyti Čečėnijoje R. Kadyrovo kvietimu, sakydamas: „Padarysiu viską, kas įmanoma, kad ši kelionė įvyktų“.

Naujienų agentūros „RIA Novosti“ ir R. Kadyrovo paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip V. Putinas, išlipęs iš sraigtasparnio pagrindiniame Grozno mieste, spaudžia ranką R. Kadyrovui ir kitiems pareigūnams.

V. Putinas apkabino R. Kadyrovą per pečius, prieš jiems kartu įsėdant į limuziną.

R. Kadyrovas „Telegrame“ parašė, kad laukia „gausi programa“ renginių. „Vladimiras Vladimirovičius, nepaisant sunkios darbo dienos, yra kupinas energijos ir pasirengęs aplankyti kelias Čečėnijos vietas“, – rašė jis.

V. Putinas anksčiau antradienį lankėsi kituose Šiaurės Kaukazo regionuose, įskaitant Kabardą-Balkariją ir Šiaurės Osetiją.

Šiaurės Osetijoje jis aplankė Beslano mokyklą, kurioje 2004 metais, čečėnų sukilėliams ją apsupus, žuvo daugiau kaip 330 žmonių, ir priklaupė prie memorialo.

V. Putinas taip pat susitiko su motinomis, netekusiomis savo vaikų, ir palygino užpuolikus su ukrainiečiais, kurie dabar rengia įsiveržimą į Rusijos Kursko sritį.

Nors pastaraisiais metais V. Putinas retai lankėsi Čečėnijoje, šis regionas suformavo jį kaip politiką.

Dar būdamas ministru pirmininku 1999 metais jis pradėjo antrąjį Čečėnijos karą, kuris prisidėjo prie jo, kaip stipraus lyderio, reputacijos ir išpopuliarino tarp daugelio rusų.

Putinui lojalus R. Kadyrovas valdo Čečėniją geležiniu kumščiu, stengdamasis numalšinti tebesitęsiantį islamistų pasipriešinimą ir bet kokią opoziciją, taip pat dideliu mastu atstatydamas Grozną.

V. Putinas paskyrė R. Kadyrovą vadovu 2007 metais, kai šiam buvo vos 30 metų, po to, kai 2004 metais jo tėvas Achmatas Kadyrovas buvo nužudytas susprogdinus bombą stadione.

Antradienį V. Putinas savo vizitą pradėjo padėdamas gėlių prie A. Kadyrovo kapo, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)