Visi kada nors esame patekę į situaciją, kai negalime nustoti valgyti kažkokio maisto produkto: vienas riešutas virsta į dešimt riešutų, porcija ledų virsta į kibirėlį ir t. t. Normalu, kad kartais negalime savęs suvaldyti, kai šalia yra skanaus ir kaloringo maisto. Išduosiu jums vieną dalyką – šiandien gaminamas maistas yra gaminamas tam, kad jo suvalgytumėme kuo daugiau, o tai reiškia, kad yra kombinuojami įvairūs prieskoniai, angliavandeniai, riebalai tam, kad būtų išgautas geriausias produkto skonis, ir kad žmogui būtų tiesiog sunku atsispirti. Tada, žinoma, persivalgoma, einama į parduotuvę ir perkama dar daugiau maisto. Perdirbtas maistas ir yra sukurtas tam, kad šio maisto persivalgytumėte, todėl per daug nekaltinkite savęs, jei kartais vietoj daržovių pasirenkate traškučius arba šokoladą.
2021.12.17 12:37
Ne valios stoka kalta, kad jūs persivalgote: kaip liautis užkandžiavus
(2)www.DELFI.lt
FOTO:
Niekaip nesuprantate, iš kur atsirado nereikalingi kilogramai? Nors lyg ir valgėte sveikai ir laikėtės įvairių dietų? Pagrindinis įtariamasis – užkandžiavimas. Dietologai mini, kad reikia užkąsti, jog per daug neišalktumėme, kas yra tiesa, tačiau pažvelgus iš kitos pusės užkandžiavimas neišalkus gali būti pati pagrindinė papildomų kilogramų priežastis. Todėl svarbu suprasti, kas skatina užkandžiauti ir kaip su tuo kovoti, kad kilogramai tirpų savaime.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (2)