E. Šapovalovas išsamiai paaiškina apie moterų fiziologijos įtaką pilvo tonusui, apie tai, į ką reikėtų atsižvelgti, norint turėti lieknesnį liemenį ir mažiau atsikišusį, tvirtesnį pilvą. Galiausiai, kaip moterų sporto įpročiai turėtų keistis menstruacijų metu.

– Edvinai, esate minėjęs, kad, nors plokščias pilvas moterims – itin aktuali tema, tai pasiekti sunku dėl moterų fiziologijos. Kodėl?

– Dirbant treneriu iš merginų ir moterų išties labai dažnai tenka girdėti frazes: „Mano pilvas toks išsipūtęs ir nieko negaliu padaryti“, „Man niekaip nepavyksta išryškinti pilvo preso bei apatinės jo dalies“. O juk tai vienas iš dažniausių jų norimų tikslų...

Esmė tokia, kad net gana liekna moteris gali turėti atsikišusį pilvuką. Tai vienas iš požymių, kad yra silpni pilvo sienos raumenys (taip gali būti nebūtinai tik po gimdymo). Jau nekalbant apie galimus hormonų disbalanso ir kitus faktorius.

Taip pat plačiai vyrauja mitas, kad tiesusis (priekinis) pilvo presas skirstomas į viršutinę bei apatinę dalį ir esą vienas pratimas skirtas apatinei pilvo preso daliai, kitas – viršutinei. Tačiau anatomiškai presas neturi viršaus ir apačios, nors terminas „apatinis presas“ visiems suprantamas. Jo būkle skundžiasi dauguma moterų, nes moterų pilvo apačia niekada nebus tokia plokščia ir raumeninga kaip vyrų.

– Kokios to priežastys?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją