Ko gero, didžiausias akibrokštas, kokį teko matyti, tai kai itališkame restorane Kaune į Bolognesepadažą sugalvojo pridėti brokolių ir cukinijų! Tai receptas, kuris yra žanro klasika ir kurio italai šimtus metų nekeičia, nes jis yra kaip senasis testamentas katalikui. O lietuvių restoranas sugalvojo, kad vis tik receptas ne toks geras ir brokoliai yra tas „arkliukas“, kurio trūksta... Restorano pavadinimo neminėsiu, bet už tokius nusižengimus juos turėtų suimti makaronų policija. Tikrai tikiuosi, kad tai buvo padaryta per klaidą...
2022.02.07 14:35
Už tokius makaronus itališkame restorane turėtų suimti makaronų policija, bet atrado šviežią skonių gūsį Kaune
www.DELFI.lt
Nuo seno myliu Italiją ir jos maisto kultūrą. Seni, patikrinti receptai, aukščiausios kokybės produktai – tai, kuo didžiuojasi kiekvienas, net mažiausias restoranėlis. Ir nesvarbu, ar tai užkandinė už kampo, ar prašmatniausias restoranas: maisto kokybė ir skonis visada buvo italų prioritetas. Matyt, tai įaugę į kraują. Nostalgiškai prisimindamas Italiją bandau ieškoti itališkų skonių ir Lietuvoje. Tačiau dažnu atveju tai, ką padaro iš patikrintų itališkų receptų lietuvių–italų restoranuose, visų mylima nonna (it. močiutė), kurios receptai eina iš kartos į kartą ir niekas nedrįsta jų laužyti, apsiverstų karste.