Laidoje psichologė, psichoteraupeutė Svetlana Misevičienė ir karo psichologė Karolina Puzinaitė įvardija, kokie yra veiksmingiausi būdai šiuo metu kovoti su stresu, kaip jį valdyti kiekvieną dieną, kaip bendrauti su partneriu, padėti sau ir artimiesiems rasti bent krislelį ramybės ir kokių 5 žingsnių reikėtų imtis pamačius, kad šalia esantį žmogų ištiko panikos priepuolis.

Psichologė S. Misevičienė prisipažįsta, kad iš pradžių į rusų agresiją prieš Ukrainą ji reagavo itin jautriai, nes ten tebegyvena dalis jos giminės. Tačiau šiuo metu jaučiasi ramesnė, nes yra aiškus planas: „Tom pirmom valandom, tai natūralu, kad visi reagavome išvis jautriai. Ir dabar jautrumo yra daug, daug nerimo, tačiau kadangi jie yra Lvove, tai turime šiokį tokį planą, kaip reaguosim, ką darysim, jeigu iki jų ateis kariai, todėl dabar jaučiuosi ramiau“, – dalinasi pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)