Moliūgų kisielius

REIKĖS:

  • 400 g moliūgo;
  • 400 g augalinio avižų pieno;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 v. š. krakmolo.


GAMINIMAS:

Moliūgą sutarkuokite smulkia tarka. Augalinį pieną užvirkite. Krakmolą sumaišykite su šlakeliu vandens ir supilkite į verdantį pieną. Viską išmaišykite. Į Augalinį pieną sudėkite moliūgą, cukrų, druską ir virkite, kol masė taps vientisa. Išvirusį kisielių palikite atvėsti.

Sveikuoliškas kisielius be cukraus

REIKĖS:

  • 5 džiovintų abrikosų;
  • 50 g razinų;
  • 50 g džiovintų spanguolių;
  • 5 datulių;
  • 3 v. š. chia sėklų;
  • 1 obuolio;
  • 1 cinamono lazdelės;
  • 1 mandarino.


GAMINIMAS:

Nedideliame inde užkaiskite 500 ml vandens. Abrikosus ir datules supjaustykite kubeliais, o obuolį – riekelėmis. Viską suberkite į puodą. Drauge suberkite ir uogas bei cinamono lazdelę. Kisielių virkite apie 20 min., kol džiovinti vaisiai savo natūralų saldumą. Išjunkite kaitrą. Vos pravėsus, į kisielių suberkite chia sėklas. Po kelių valandų kisielius bus paruoštas, jį pagardinkite mandarino riekelėmis.

Burokėlių kisielius

REIKĖS:

  • 1 burokėlio;
  • 500 ml vandens;
  • 100 g cukraus;
  • 2 v. š. krakmolo;
  • 1 citrinos.


GAMINIMAS:

Nevirtą burokėlį sutarkuokite ir išspauskite sultis. Turi gautis apie stiklinę grynų sulčių. Užvirkite vandenį, į jį sudėkite sutarkuotą citrinos žievelę. Suberkite cukrų. Viską išmaišykite ir lėtai supilkite burokėlių sultis. Krakmolą ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, jį lėtai supilkite į užvirusį vandenį. Supilkite citrinos sultis. Prieš ragaujant leiskite kisieliui atvėsti.