Moliūgų kisielius
REIKĖS:
- 400 g moliūgo;
- 400 g augalinio avižų pieno;
- 2 v. š. cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- 1 v. š. krakmolo.
GAMINIMAS:
Moliūgą sutarkuokite smulkia tarka. Augalinį pieną užvirkite. Krakmolą sumaišykite su šlakeliu vandens ir supilkite į verdantį pieną. Viską išmaišykite. Į Augalinį pieną sudėkite moliūgą, cukrų, druską ir virkite, kol masė taps vientisa. Išvirusį kisielių palikite atvėsti.
Sveikuoliškas kisielius be cukraus
REIKĖS:
- 5 džiovintų abrikosų;
- 50 g razinų;
- 50 g džiovintų spanguolių;
- 5 datulių;
- 3 v. š. chia sėklų;
- 1 obuolio;
- 1 cinamono lazdelės;
- 1 mandarino.
GAMINIMAS:
Burokėlių kisielius
REIKĖS:
- 1 burokėlio;
- 500 ml vandens;
- 100 g cukraus;
- 2 v. š. krakmolo;
- 1 citrinos.
GAMINIMAS:
Nevirtą burokėlį sutarkuokite ir išspauskite sultis. Turi gautis apie stiklinę grynų sulčių. Užvirkite vandenį, į jį sudėkite sutarkuotą citrinos žievelę. Suberkite cukrų. Viską išmaišykite ir lėtai supilkite burokėlių sultis. Krakmolą ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, jį lėtai supilkite į užvirusį vandenį. Supilkite citrinos sultis. Prieš ragaujant leiskite kisieliui atvėsti.