Kitoks vištienos šnicelis
„Tikriausiai sunkiai rasite, kas nemėgtų vištienos kepsnio džiūvėsėliuose – tokius mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Šis vištienos šnicelis kiek kitoks, bet labai skanus! Juodgrūdės sėklos suteikia tikrai neįprastą, bet labai gerą skonį, o svogūnų granulės suteikia pikantiškumo“, – sako tinklaraštininkė.
Vištienai:
• 2 vištienos krūtinėlės
• 100 g panko džiuvesėlių
• 1 v. š. svogūno granulių
• 1 v. š. juodgrūdės sėklų
• 1 v.š . sezamo sėklų
• 1 v. š. paprikos miltelių
• druskos pagal skonį
• pipirų pagal skonį
• 1 a. š. česnako miltelių arba 1 skiltelės česnako
• 50 g miltų
• 2 kiaušinių
Patiekimui:
• bulvių košė, ryžiai, grikiai ar makaronai – visi šie garnyrai puikiai tiks! O kas prisižiūri figūrą, gali patiekti su salotomis.
Gaminimas:
Vištienos krūtinėlės perpjaukite išilgai – taip gausite 4 gabaliukus iš dviejų krūtinėlių. Jas paprieskoniuokite su paprikų milteliais, druska, česnako granulėmis, pipirais. Palikite pasimarinuoti bent 30 min.
Pasiruoškite 3 dubenis. Viename sumaišykite džiūvėsėlius su sezamo, juodgrūdės sėklomis ir svogūno granulėmis.
Į kitą suberkite miltus. Į trečią įmuškite kiaušinius ir juos suplakite. Vištieną meskite į miltus, tada į kiaušinio plakinį ir galiausiai – į džiūvėsėlius. Kepkite su šlakeliu aliejaus ant vidutinės kaitros, kol apskrus iš abiejų pusių. Padėkite ant popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
Patiekite su bulvių koše ar salotomis. Skanaus.