Iš pradžių vyras kepsninėje kepė marinuotą mėsą, šonkauliukus, o kai rezultatai buvo vienas už kitą geresni, ėmė bandyti vis naujesnius receptus.

Maistas kepsninėje

„Labai patogu kepsninėje kepti šašlykus, nes nereikia vartyti, gali reguliuoti temperatūrą, taigi, nesudegs. O jei riebalo lašiukui nuvarvėjus įsižiebs ugnis, uždarei dangtį ir ji nuslops. Kepu ir įvairią žuvį, tik dar rūkyti jos nebandžiau, bet ir tam ateis eilė“, – pasakoja vilnietis.

Maistas kepsninėje

Sudėtingiausia, pasak jo, gaminti uzbekišką plovą, nes procesas ilgas – nuo mėsos ir daržovių pjaustymo iki galutinio rezultato praeina kelios valandos. Tačiau, sako, dėl gardaus patiekalo verta pasistengti.

Maistas kepsninėje

Pašnekovą džiugina, kad maisto gamyba kepsninėje jau tapo ir septyniolikmečio sūnaus pomėgiu.

Maistas kepsninėje

„Dabar jis kepsninėje maistą gamina net dažniau nei aš – tris keturis kartus per savaitę. Kepa viską – nuo bulvių iki vištienos sparnelių, šašlykų. Sūnus vis ieško naujų receptų ir prieš kurį laiką pasiūlė kepsninėje iškepti ir kibinus. Jau kepėme kelis kartus ir patikėkite – jie kur kas kvapnesni ir skanesni nei orkaitėje“, – pasakoja E. Politika.

Maistas kepsninėje

Teisybės dėlei Edvardas pabrėžia, kad pačius kibinus ruošia jo žmona, o jis tik kepąs. Susigundžiusiems taip pat kepsninėje išsikepti kibinų, Edvardas pataria tik stebėti kepimo temperatūrą – jis kepa 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.

„Čia viskas labai paprasta, nėra jokių kepimo gudrybių“, – po tokių žodžių, neabejoju, daug kas kils ruošti kibinų.

Edvardas dalijasi ir kibinų receptu, kuris paimtas iš knygos „Kamado enciklopedija“.

Kibinai kepsninėje

Kibinai kepsninėje

Įdarui reikės:

500 g mėsos sprandinės

1 svogūno

druskos

pipirų

sultinio kubelio

Tešlai reikės:

500 g miltų

žiupsnelio druskos

2 kiaušinių

200 sviesto

200 grietinės

Aptepimui reikės:

1 kiaušinio

sezamų sėklų

Gaminimas:

  • Miltus sumaišykite su druska, įtarkuokite sviestą, sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinius. Užminkykite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir valandai padėkite į šaldytuvą.

  • Labai smulkiai sukapokite sprandinę ir sumaišykite su trintuve smulkintas svogūnais, druska, pipirais ir sultiniu.

  • Formuokite kibinus.

  • Stalą pabarstykite miltais, iškočiokite ploną lakštą, išspauskite vienodus apskritimus, dėkite įdaro. Užspauskite kraštą, susukite kaselę.

  • Kiaušinį lengvai išplakite, aptepkite kibinus, sudėtus ant nelimpančio silikoninio kilimėlio. Jei norite, apibarstykite sezamų sėklomis.

  • Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.

Kibinai