Raugti agurkai ir ridikėliai greitam vartojimui
![Raugintos daržovės](https://images.delfi.lt/media-api-image-cropper/v1/fb766be9-0909-4f87-97f0-334fa5bfdd69.jpg?noup&w=400)
„Vasaros sezonu, negaliu gyventi be greitai paraugtų agurkų ir ridikėlių. Daugeliui bus keista, kad galima raugti ridikėlius, bet privalote išbandyti: įmeskite bent vieną – skoniu tikrai nenusivilsite! Jie išlieka traškūs, puikaus skonio. Rauginu tik vieną parą – man tokie patys skaniausi, bet, žinoma, valgau ir kelių dienų raugimo“, – sako tinklaraščio „Sveikai ir skaniai“ autorė Indrė Denisovienė ir dalijasi receptu.
Reikės:
• 8–10 agurkų
• 12 ar daugiau ridikėlių
• vandens
• 4–5 česnako skiltelių
• geros saujos krapų
• vandens
• 2–3 v. š. druskos (pagal savo skonį)
![Raugintos daržovės](https://images.delfi.lt/media-api-image-cropper/v1/23bb0edd-84f1-4f08-a344-55c2a970dcdb.jpg?noup&w=400)
Gaminimas:
Pirmiausia vandenyje ištirpinkite druską, vanduo turi būti gan sūrus – tada greičiau ir lengviau rūgs.
Į stiklainį ar didesnį stiklinį indą sudėkite agurkus. Jei jie didesni ir norite, kad greičiau parūgtų, rekomenduoju juos perpjauti išilgai. Taip pat sudėkite ridikėlius, jų nereikia pjaustyti.
Į stiklainį su agurkais ir ridikėliais sudėkite nuluptas česnako skilteles, krapus. Tada užpilkite sūriu skysčiu – tiek, kad apsemtų.
Pirmą dieną laikau kambario temperatūroje, nes mėgstu lengvai paraugtus agurkus.
Kitą dieną dėkite į šaldytuvą ir mėgaukitės paraugtais ridikėliais ir agurkais!
Na o kas mėgsta labiau paraugintus, galite palaikyti kambario temperatūroje ir ilgiau – 2–4 dienas. Skanaus!