110
Kitas

3 paraugintų agurkų receptai

Raugti agurkai ir ridikėliai greitam vartojimui

Raugintos daržovės

„Vasaros sezonu, negaliu gyventi be greitai paraugtų agurkų ir ridikėlių. Daugeliui bus keista, kad galima raugti ridikėlius, bet privalote išbandyti: įmeskite bent vieną – skoniu tikrai nenusivilsite! Jie išlieka traškūs, puikaus skonio. Rauginu tik vieną parą – man tokie patys skaniausi, bet, žinoma, valgau ir kelių dienų raugimo“, – sako tinklaraščio „Sveikai ir skaniai“ autorė Indrė Denisovienė ir dalijasi receptu.

Reikės:

• 8–10 agurkų

• 12 ar daugiau ridikėlių

• vandens

• 4–5 česnako skiltelių

• geros saujos krapų

• vandens

• 2–3 v. š. druskos (pagal savo skonį)

Raugintos daržovės

Gaminimas:

  • Pirmiausia vandenyje ištirpinkite druską, vanduo turi būti gan sūrus – tada greičiau ir lengviau rūgs.

  • Į stiklainį ar didesnį stiklinį indą sudėkite agurkus. Jei jie didesni ir norite, kad greičiau parūgtų, rekomenduoju juos perpjauti išilgai. Taip pat sudėkite ridikėlius, jų nereikia pjaustyti.

  • Į stiklainį su agurkais ir ridikėliais sudėkite nuluptas česnako skilteles, krapus. Tada užpilkite sūriu skysčiu – tiek, kad apsemtų.

  • Pirmą dieną laikau kambario temperatūroje, nes mėgstu lengvai paraugtus agurkus.

  • Kitą dieną dėkite į šaldytuvą ir mėgaukitės paraugtais ridikėliais ir agurkais!

  • Na o kas mėgsta labiau paraugintus, galite palaikyti kambario temperatūroje ir ilgiau – 2–4 dienas. Skanaus!

110
Kitas

3 paraugintų agurkų receptai