Šį kartą kepiau menkę, bet tikrai galima kepti ir kitokią žuvį! O jei neturite galimybės kepti ant žarijų, kepkite orkaitėje. Sudėkite marinuotą žuvį į kepimo skardą ir kepkite apie 20–25 min įkaitintoje 180C orkaitėje.
Reikės:
Apie 1,3 kg žuvies (menkės ar kitokios)
2 saujų petražolių
6 skiltelių česnako
0,5 citrinos sulčių
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio druskos
Pipirų
Kaip gaminti:
Nuo menkės be galvos nuskutu žvynus ir nupjaunu pelekus. Žuvį nuplaunu ir nusausinu.
Sutvarkytą žuvį supjaustau maždaug 2–3 cm pločio gabalėliais. Supjaustytus gabalėlius dedu į dubenį.
Kitame dubenėlyje ruošiu marinatą: susmulkinu didelį ryšulėlį petražolių. Smulkintas petražoles verčiu į dubenėlį, kuriame gaminsiu marinatą.
6–7 skilteles česnako susmulkinu arba išspaudžiu česnako smulkintuvu. Česnaką verčiu prie petražolių.
Ten pat beriu šaukštelį druskos, šiek tiek pipirų. Įspaudžiu pusę citrinos sulčių. Pilu apie 5 šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską gerai sumaišau – padažas paruoštas.
Paruoštą padažą pilu ant žuvies gabalėlių. Sumaišau, uždengiu dubenėlį maistine plėvele. Žuvį palieku 10-15min marinuotis.
Tuomet žuvies gabalėlius dedu ant grotelių. Kepu ant įkaitusių žarijų apie10 min vieną pusę, po to apverčiu ir kepu dar apie 10 min kitą pusę – kol gražiai apskrus.
Prie žuvies išviriau basmati ryžių ir pagaminau pomidorų salotų. Pomidorų salotoms – supjaustau kelis pomidorus, nedidelį mėlynąjį svogūną, beriu druskos, pipirų, pilu šiek tiek balzaminio kremo – viską sumaišiau.
Salotos paruoštos. Buvo labai skanu.
Gaminantiems – skanaus!