Šį kartą – eksperimentas su žuvimi, kurią dauguma įpratę valgyti karštai ar šaltai rūkytą. O dabar pabandysime ją kepti, nes parduotuvėje radome šviežios. Jūsų dėmesiui – orkaitėje ant grotelių kepta skumbrė!

Kepta skumbrė

Eksperimentiniam vakarienės patiekalui reikės:

  • Poros išdarinėtų šviežių skumbrių;
  • Šviežių bulvyčių;
  • Šviežių pomidorų;
  • Prieskoninių žolelių – mėtų, raudonėlio;
  • Druskos, pipirų.


Padažui-kremui

  • Varškės, grietinės, džiovintų pomidorų, prieskoninių žolelių.
Kepta skumbrė

Žuvį pabarstykite pipirais, druska, pašlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi, į jos vidų įdėkite prieskoninių žolelių. Padėkite ant orkaitės grotelių ir pašaukite į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę, nustatę grilio funkciją.

Apkepkite iš vienos pusės 10 minučių, po to apverskite žuvį ir kepkite dar 10 minučių.

Kepta skumbrė

Kol kepa žuvis, išvirkite šviežias bulvytes, jas pakepkite keptuvėje ant sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinio.

Supjaustykite pomidoriukus, pagardinkite druska ir pipirais, aliejumi, jei turite – ir šviežiais bazilikais.

Pasidarykite prie bulvyčių puikiai tinkantį pertrintos varškės ir smulkintų džiovintų pomidorų kremą-padažą.

Reikės 100 g varškės, poros šaukštų grietinės, poros džiovintų pomidorų, druskos, pipirų, prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, mėtų.

Kepta skumbrė

Rezultatas – traškia odele, gardi, kvapni žuvis, su šviežiomis bulvytėmis ir pomidoriukais maloniai nustebino, o pačios žuvies skonis – fantastika.

Kepta skumbrė

Riebi, neišsausėjusi, sultinga, mažai pavojingų ašakų. Pasirodo, ši žuvis skani ne tik rūkyta!

Kepta skumbrė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)