Jums reikės:

800 g bulvių,

2 skiltelių česnako

šakelės rozmarino

1 šaukštelio paprikos miltelių

1 šaukštelio pankolio sėklų.

Padažui reikės:

Alyvuogių aliejaus

1 svogūno

4 skiltelių česnako

3 čili pipirų

1 morkos

400 g marinuotų pomidorų

Šviežio čiobrelio

Gaminimas:

  • Bulves nulupkite ir perpjaukite per pusę, virkite ant vidutinės ugnies 10–15 minučių arba tol, kol pradės minkštėti, tačiau dar nebus praradusios savo formos. Išvirtas bulves nusausinkite kiaurasamčiu ir atidėkite, kad apdžiūtų.

  • Kol bulvės vėsta, pradėkite ruošti padažą. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, jam įkaitus sudėkite supjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką, kepkite apie 5 minutes. Stebėkite, kad svogūnai suminkštėtų, tačiau dar nebūtų spėję paruduoti.

  • Pašalinkite čili pipirų sėklas ir stambiai supjaustykite, morką nulupkite ir supjaustykite kuo smulkiau, sudėkite ingredientus kartu su čiobreliais į keptuvę ir kepkite dar 5 min. Į keptuvę supilkite marinuotus pjaustytus pomidorus bei actą, pagardinkite padažą druska ir pipirais. Užvirinkite padažą ir sumažinkite ugnį, leiskite troškintis apie 15 minučių arba kol morkos suminkštės.

  • Kol padažas troškinasi, ant vidutinės ugnies į kitą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. Bulves supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, atsargiai sudėkite juos į aliejų ir kepkite apie 8 minutes, vis apverskite, kad įgautų tolygią auksinę spalvą. Neperpildykite keptuvės ir bulves kepkite partijomis, kepimui baigiantis sudėkite smulkintą česnaką ir rozmariną.

  • Bulvytes, česnaką ir rozmariną perkelkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad nuvarvėtų aliejus. Tuomet pabarstykite bulves paprikos milteliais, pankolio sėklomis ir druska, išmaišykite, kad bulvytės tolygiai pasidengtų prieskoniais.

  • Dar šiltą padažą sudėkite į virtuvinį maišytuvą arba naudokite rankinį trintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės, patiekite dubenėlyje šalia bulvių. Skanaus!

    Receptu dalijasi „Lidl“.