Receptas
Jums reikės:
0.5 pak. didelės tortilijos
100 g tarkuoto sūrio
50 g graikinių riešutų
35 g špinatų
1 arb. š. prieskonių mišinio su aitriosiomis paprikomis
125 g pievagrybių
Kaip paruošti
1. Pasiruoškite ingredientus – riekelėmis supjaustykite ir pakepinkite pievagrybius, graikinius riešutus kiek pasmulkinkite ir, jei turite laiko, paskrudinkite sausoje keptuvėje – bus dar skanesni.
2. Įpjaukite tortiliją tiesia linija nuo centro iki krašto.
3. Ant tortilijos ketvirčių atskirai sudėkite ingredientus: keptus grybus, sūrį, graikinius riešutus ir špinatus.
4. Ant viršaus pamalkite prieskonių.
5. Pradėdami nuo įpjovos, sulankstykite tortiliją taip, kad ji taptų trikampiu – iš eilės atsargiai užverskite vieną tortilijos ketvirtį ant kito, kol liks trikampis.
6. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite sulankstytą tortiliją ir kepkite ant mažos kaitros, iš abiejų pusių kol sūris išsilydys ir tortilija skaniai apskrus.
Patarimas! Jei liko nesuvalgytų tortilijų, pakuotę sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve – tortilijos išliks šviežios dar kelias dienas. Galėsite bet kada pasigaminti kesadilijų arba kitą mėgstamą patiekalą iš tortilijų.