Salotos su grilyje keptomis cukinijomis, žaliųjų žirnelių humusu, žiediniu kopūstu 'Romanesco' ir sūrio juostomis
Jums reikės:
Cukinijų
Žiedinio kopūsto 'Romanesco' (arba paprasto žiedinio kopūsto)
Fermentinio sūrio (galite keisti varškės sūriu ar halumio sūriu)
Žaliųjų žirnelių humuso
Žaliosios citrinos
Saulėgrąžų daigų
Alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Iš pradžių paruoškite cukinijas – supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite į grilį. Jei norite minkštesnių cukinijų, kepkite ilgiau, jei traškesnių – trumpiau. Kad cukinijos nebūtų sausos, patariu vieną pusę apkepti greitai, kol dar cukinija nepradėjo „prakaituoti“, tada apversti ją kita puse, trumpai pakepti ir vėl apversti. Šį kartą jau galima kepti ilgiau, kol atsiras grotelių žymės. Pagrindinė taisyklė – pirmas kepimas turi būti trumpas, o antras gali būti ilgesnis.
Tuomet apkepinkite 'Romanesco' žiedinį kopūstą. Prieš tai jį reikėtų nuplikyti, t. y. aplieti verdančiu vandeniu. Tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sudėkite ant grotelių ir pakepkite kelias minutes.
Jei pasirinkote halumio ar varškės sūrį, jį irgi pakepkite ant grotelių.
Galiausiai viską sudėkite į lėkštę. Skanaus.