Bulvių ir cukinijų apkepas

Reikės:

  • 8 vidurinio dydžuo bulvių
  • 1 vidutinio dydžio cukinijos
  • 1 svogūno
  • 4 skiltelių česnako
  • 4 šaukštų aliejaus
  • 2 kiaušinių
  • 150 g kiaulienos šoninės arba naminių spirgučių
  • Prieskonių: druskos, pipirų, šaukštelio bulvių prieskonių, šaukštelio persilado, pusės šaukštelio vegetos
  • 100 ml grietinėlės


Gaminimo eiga:

  • Cukiniją ir bulves sutarkuojame burokine tarka.
  • Į tarkį įtraiškome česnaką, įmušame du kiaušinius, supilame aliejų, druską, pipirus, bulvių prieskonius ir viską gerai išmaišome. P.S. Jeigu turite naminių spirgučių, galite išlydyti ant keptuvės su svogūnu ir įdėti į masę.
  • Pilame į kepimo indą ir kepame apie 60 minučių 180 laipsnių temperatūroje režimu viršus/apačia su vėjeliu.
  • Susipjaustome kubeliais šoninę, svogūną ir apkepiname iki kol gražiai apskrus. Tada beriame prieskonius (druska, pipirai, persiladas, truputis vegetos) ir supilame grietinėlę. Kai užverda grietinėlė – išjungiame.


Skanaus! Labai greita ir gardu.


Lietuviai ištikimi tradiciniams skoniams

Kad lietuviai visais metų laikais ieško tuo metu šviežiausio derliaus pastebi ir „Rimi“ prekybos tinklo Ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė.

„Žinoma, jei kalbame bendrąja prasme, tai visais metų laikais obuoliai ir bananai – topų karaliai. Na, o šiuo metu populiarios figos, mangai, vynuogės, vis dažniau pirkėjai ryžtasi paraugti ir naujų nišinių veislių. Be to, šį rudenį džiugina šilti orai, tad pirkėjams galime pasiūlyti platesnį vietinį asortimentą – pavyzdžiui, šiuo metu vis dar turime lietuviškų braškių. Jei termometro stulpelis kilsteli dar į viršų – populiarūs tarp pirkėjų arbūzai ir melionai, iš uogų – avietės ir šilauogės.

Jei kalbėtume apie populiariausias daržoves – tai šiuo metu populiariausios tos, kurios yra skirtos atsargai – bulvės, svogūnai, taip pat konservacijai/rauginimui – kopūstai, morkos. Pradėję augti ir moliūgų pardavimai – nors daugiausiai jų parduodama artėjant Helovynui. Taip pat populiarumo viršūnėje išlieka pomidorai, agurkai – paklausa padidėja antroje spalio pusėje, kai baigiasi pačių pirkėjų sodų ir daržų atsargos. Rudens metu išauga imbiero paklausa – kuris, matyt, dažniausiai naudojamas sveikatinimo tikslais“, – sako pašnekovė.

Asociatyvi nuotr.

Kaip pastebi pašnekovė, pirkėjai išties pirmenybę teikia ne tik šviežumui, bet ir kilmės šaliai, todėl gėrybes stengiasi rinktis lietuviškas.

„Žinoma, pastebime, kad mūsų šalies pirkėjai teikia pirmenybę vietinei produkcijai. Mūsų šalies teritorijoje labai griežti auginimo reikalavimai, tad pirkėjai visada gauna kokybiškas prekes. Aišku, apskritai Europos Sąjungos reikalavimai aukšti – tačiau jie šiek tiek skiriasi skirtingose šalyse.

Lietuviškos daržovės itin kokybiškos ir skoninės savybės tam tikros veislės daržovių yra pamėgtos jau daug metų. Jei kalbėtume apie pomidorus – mūsų klientai mėgsta Romanika rūšies, mažuosius slyvinius ir vyšinius pomidorus. Agurkų – ekologiškas ir lietuviškas ilgavaisiai agurkai išlieka populiariausi“, – sako E. Krasauskienė.

Vis dėlto, prekybos tinklo atstovės teigimu, pirkėjai nelabai drįsta išmėginti naujovių – tad prekybos tinklas juos drąsina ir rengia įvairias degustacijas prekybos centruose.

„Pastebime, kad pirkėjai itin vertina ir skonines savybes, jei patiko skonis – jie tikrai sugrįžta. Tačiau raginame vis dažniau pamėginti ir iki šiol neragautų vaisių ir daržovių, nes tai, išties, naudinga. Ne tik paįvairinsite kasdienę mityba, tačiau gausite ir skirtingų naudingų medžiagų iš skirtingų vaisių ar daržovių“, – aiškina E. Krasauskienė.