„Tai sveikas ir skanus užkandis, kurį pagaminsite labai greitai ir paprastai, galėsite nusinešti į darbą ar mokyklą priešpiečiams“, - tikino Lėja. Smila pridėjo, kad patiekalas puikiai tinka, kai netikėtai užklumpa svečiai ir reikia greitai sugalvoti, kuo juos pavaišinti.
Lavašas plonu sluoksniu sutepamas sūriu, dedama lašiša, tačiau didžiąją dalį suktinukų užima žalia spalva – agurkai, žalumynai, avokadai. Vietoj kvietinio paplotėlio naudokite ruginį, nepagailėkite žalumynų – ir štai jums itin sveikas ir sotus užkandis, kurį pasigaminsite per 10 minučių. Paragavusios savo gamintų lavašų Lėja ir Smila vienbalsiai pritarė – ruginiai suktinukai gardesni!
Lavašų suktinukams reikės:
- 1 agurko
- 150 g. sūdytos ar rūkytos lašišos
- pusės citrinos
- lavašų (naudojame ir kvietinius, ir ruginius)
- tepamojo sūrio
- 2 avokadų
- smulkintų žalumynų
Gaminimas
Supjaustykite plonai agurką ir citrina pašlakstytą lašišą. Lavašą ištepkite sūriu. Ant lavašo dėkite agurkus, žuvį, plonai pjaustytą avokadą, ant avokado – žalumynus. Susukite lavašą. Kad įgautų gražią formą, galite lavašo suktinukus suvynioti į plėvelę ir šiek tiek palaikyti, o tada supjaustyti ir patiekti. Skanaus!
DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!