Nacionalinės šefų rinktinės kapitonas parodė, kaip galima varijuoti skirtingais skoniais ir patiems pasigaminti išskirtinio skonio patiekalą.
Reikės:
- šlakelio laimo sulčių
- 20–30 g meliono
- obuolio skiltelės
- šlakelio linų sėmenų aliejaus
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- 5 vnt. šviežių žirnių
- 1 vnt. ridikėlio
- 30–40 g pomidorų
- 2–3 vnt. smidrų
- 2 vnt. marinuotų agurkėlių
- 1 vnt. šviežio agurko
- šlakelio tabasko padažo
- druskos ir pipirų
- 150 ml trintų pomidorų sulčių
Gaminimas:
Į trintų pomidorų sultis įberkite druskos ir pipirų, įpilkite šlakelį tabasko padažo, alyvuogių aliejaus, laimo sulčių. Viską išmaišykite.
Į atskirą indą supjaustykite meliono riekelę, marinuotus ir šviežius agurkus, ridikėlius, smidrus, suberkite šviežius žirnius. Įspauskite šlakelį laimo sulčių. Susmulkinkite obuolio skiltelę ir perpjaukite vyšninius pomidorus, juos taip pat suberkite į tą patį indą. Galų gale įpilkite šlakelį alyvuogių ir linų sėmenų aliejaus. Įberkite druskos, pipirų, viską išmaišykite.
Viską užpilkite pomidorų sultimis. Papuoškite žirnių daigais.
Skanaus!