Piemenų pyragas su bulvių koše

Jei tik po švenčių liks bulvių košės, B. Nicholson siūlo išbandyti troškinį su bulvių košės kepure. Galite panaudoti ir atšalusias virtas ar keptas bulves – tiesiog supjaustykite griežinėliais ir sudėkite jas ant sodriu jautienos sultiniu pagardinto jautienos troškinio.

Maisto likučiai

Jums reikės:

  • 500 g maltos jautienos
  • 300 ml vandens
  • 1 kubelio ekologiško jautienos sultinio „Maggi“
  • 1 didelio svogūno
  • 2 didelių morkų
  • 3 salierų stiebų
  • 1 šaukšto miltų
  • 2 šaukštų Vorčesterio padažo
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • kelių šviežių rozmarinų ir čiobrelių šakelių
  • šaltos bulvių košės (arba 1 kg bulvių, 70 g sviesto ir kelių šaukštų pieno)
  • tarkuoto kietojo sūrio
  • druskos, pipirų

Pirmiausia įkaitiname keptuvę, iki rudumo apskrudiname jautieną (tam, kad ji gerai apskrustų, rekomenduojame apkepti porcijomis) ir suverčiame į dubenį. Sumažiname kaitrą ir keptuvėje likusiuose riebaluose kepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kol ims minkštėti. Morkas ir salierus supjaustome mažais kubeliais, verčiame į keptuvę su svogūnais. Ten pat beriame sukapotas žoleles ir kepame, kol šiek tiek suminkštės morkos. Beriame druskos ir pipirų. Tuomet pabarstome miltais ir išmaišome, kad visos daržovės jais tolygiai pasidengtų.

Kubelį ekologiško sultinio užpilame maždaug 500 ml verdančio vandens ir gerai išmaišome. Kai sultinys ištirps, supilame į keptuvę. Ten pat krečiame pomidorų pastą, pilame Vorčesterio padažą. Į keptuvę grąžiname apkeptą jautieną. Kai sultinys užverda, keptuvę uždengiame ir troškiname apie 30 min. Vėliau atidengiame ir troškiname dar 10 min. Paliekame šiek tiek pravėsti. Į kepimo indą (ar kelis mažesnius) sukrečiame mėsos troškinį ir užklojame jį bulvių koše. Šakute pakedename košės paviršių (nepraleiskite šio žingsnio, nes tie košės kalneliai gardžiai apskrus orkaitėje). Viršų apibarstome kietuoju sūriu. Kepame 190 °C orkaitėje apie pusvalandį, kol košės paviršius taps auksinės spalvos.

Vištienos pyragas su tešlos kepure

Jei po švenčių jums liko keptos vištienos, B. Nicholson siūlo išbandyti vištienos pyragą su tešlos kepure.

Piemenų pyragas su bulvių koše

Jums reikės:

  • 1 poro
  • žiupsnio kmynų
  • 400 g keptos vištienos
  • 2 morkų
  • pusės galvos žiedinio kopūsto
  • kupinos saujos šaldytų žirnelių
  • saujos džiovintų abrikosų
  • 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 1 kubelio ekologiško vištienos sultinio „Maggi“
  • kelių šaukštų miltų
  • 100 ml grietinėlės
  • 250 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
  • 1 kiaušinio
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus

Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Sluoksniuotą tešlą atitirpiname kambario temperatūroje.
Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname žiedeliais supjaustytą baltąją poro dalį. Kai porai suminkštėja, į keptuvę beriame smulkiai supjaustytas morkas ir mažais žiedynėliais išskirstytą žiedinį kopūstą. Vis pamaišydami pakepame kelias minutes. Į keptuvę beriame prieskonius, smulkintus džiovintus abrikosus ir žirnelius. Dar kelias minutes maišydami kepame. Vištieną supjaustome arba suplėšome smulkesniais gabalėliais. Dedame į keptuvę su daržovėmis.

Kubelį sultinio užpilame 300 ml verdančio vandens ir gerai išmaišome. Šiltą sultinį sumaišome su miltais ir įpilame grietinėlės. Mišinį pilame ant vištienos ir daržovių. Leidžiame pasitroškinti apie 10 minučių, kol šiek tiek sutirštės padažas. Tuomet beriame druskos ir pipirų. Į kepimo indą sudedame vištienos troškinį. Sluoksniuotą tešlą pakočiojame ir apgaubiame ja indą. Tešlos kraštelius apspaudžiame, viršuje įpjauname kelias skylutes, kad kepant išeitų garai. Viršų patepame lengvai išplaktu kiaušiniu ir apibarstome kmynais. Kepame orkaitėje, kol tešla pakils ir gražiai paruduos – apie pusvalandį.

Šiupininė sriuba

Šiupininės sriubos receptu dalijasi maisto blogerė T. Mathisen. Gaminant šią sriubą galite panaudoti keptos, virtos, rūkytos mėsos likučius. Kuo įvairesnė mėsa, tuo turtingesnė, skanesnė šiupininė sriuba bus.

Vištienos pyragas su tešlos kepure

Jums reikės:

  • 2 svogūnų pjaustytų griežinėliais
  • 100 g pomidorų pastos
  • 2 šaukštų kečupo
  • 2 „Maggi“ BIO vištienos sultinio kubelių ir 1 litro vandens
  • 200 g rūkytos dešros pjaustytos gabaliukais
  • 200 g keptos mėsos gabaliukais
  • 3 raugintų agurkų ir agurkų skysčio
  • 2-3 šaukštų alyvuogių
  • druskos ir pipirų
  • poros lauro lapų
  • aliejaus kepimui
  • patiekdami pagardinkite šviežiomis kapotomis petražolėmis ir grietine

Puode įkaitinkite aliejų ir ant nedidelės ugnies kelias minutes pakepinkite svogūną. Supilkite pomidorų pastą, sudėkite rūkytą dešrą ir kečupą, pakaitinkite, tada užpilkite karštu vandeniu ir sudėkite sultinio kubelius, įmeskite lauro lapus. Troškinkite ant silpnos ugnies apie dešimt minučių, tada sudėkite mėsą, alyvuoges ir supjaustytus kubeliais raugintus agurkus. Užvirus, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant mažos ugnies apie dešimt minučių. Pagardinkite druska, pipirais, jei norisi rūgštumo, raugintų agurkų skysčiu. Patiekdami į sriubą įdėkite šaukštą grietinės ir ant viršaus pabarstykite kapotomis šviežiomis petražolėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją