„Meilė maistui“ paskyros kūrėja Rosita dalinasi receptu ir priduria, jog šis pyragas – puikus tiems vaikams, kurie nevalgo virtos avižinės košės. Viename gabalėlyje yra visko, ko reikia pradėti dienai. Pyragas – nuostabi išeitis ir tiems, kurie turi daug bananų ir nežino, ką su jais pagaminti. Desertas gaminamas be pridėtinio cukraus ir gali būti valgomas tiesiog kaip sveikas, pilnavertis užkandis.
Reikės:
- 300 g avižinių dribsnių (kuriuos reikia virti)
- 6 vnt. mažesnių bananų (jei dideli, tai užteks ir 5)
- 2 v.š. kakavos miltelių
- 100 g juodojo šokolado (74%)
- 20 g kokosų aliejaus
- 5–6 vnt kivių + papuošimui
Paruošimas:
- Bananus sutriname šakute ar smulkintuvu, tuomet dedame kakavos miltelius ir viską gerai išmaišome.
- Į gautą kakavos-bananų masę dedame avižinius dribsnius, gerai viską sumaišome ir paliekame 10–15 min. „pabrinkti“.
- Pasiruošiame norimą formą, nusilupame kivius, susipjaustome griežinėliais.
- Bananų-avižų masę padaliname lygiai per pusę. Vieną dalį dedame į formą ir gražiai išlyginame. Po to dedame supjaustytus kivius, tada ant jų dedame antrą masės dalį ir išlyginame. Dedame į šaldytuvą 10–15 min.
- Išlydome juodąjį šokoladą su kokosų aliejumi.
- Ištraukiame iš šaldytuvo, atidarome formos šonus ir tiesiog pilame išlydytą šokoladą ant viršaus. Šokoladą išlyginame.
- Puošiame pagal fantaziją ir dedame į šaldytuvą 10–15 min., kol šokoladas sustings.
- Pjaustome ir mėgaujamės. Skanaus!