„Meilė maistui“ paskyros kūrėja Rosita dalinasi receptu ir priduria, jog šis pyragas – puikus tiems vaikams, kurie nevalgo virtos avižinės košės. Viename gabalėlyje yra visko, ko reikia pradėti dienai. Pyragas – nuostabi išeitis ir tiems, kurie turi daug bananų ir nežino, ką su jais pagaminti. Desertas gaminamas be pridėtinio cukraus ir gali būti valgomas tiesiog kaip sveikas, pilnavertis užkandis.

Reikės:

  • 300 g avižinių dribsnių (kuriuos reikia virti)
  • 6 vnt. mažesnių bananų (jei dideli, tai užteks ir 5)
  • 2 v.š. kakavos miltelių
  • 100 g juodojo šokolado (74%)
  • 20 g kokosų aliejaus
  • 5–6 vnt kivių + papuošimui
Avižinių dribsnių pyragas su kiviais ir bananais

Paruošimas:

  • Bananus sutriname šakute ar smulkintuvu, tuomet dedame kakavos miltelius ir viską gerai išmaišome.
  • Į gautą kakavos-bananų masę dedame avižinius dribsnius, gerai viską sumaišome ir paliekame 10–15 min. „pabrinkti“.
  • Pasiruošiame norimą formą, nusilupame kivius, susipjaustome griežinėliais.
  • Bananų-avižų masę padaliname lygiai per pusę. Vieną dalį dedame į formą ir gražiai išlyginame. Po to dedame supjaustytus kivius, tada ant jų dedame antrą masės dalį ir išlyginame. Dedame į šaldytuvą 10–15 min.
  • Išlydome juodąjį šokoladą su kokosų aliejumi.
  • Ištraukiame iš šaldytuvo, atidarome formos šonus ir tiesiog pilame išlydytą šokoladą ant viršaus. Šokoladą išlyginame.
  • Puošiame pagal fantaziją ir dedame į šaldytuvą 10–15 min., kol šokoladas sustings.
  • Pjaustome ir mėgaujamės. Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją