Jei užkandžių stalui norite pasiūlyti kažko naujo, neragauto ir neįprasto, gaminkite sūrio lazdeles tešloje. Traški tešla, tąsus sūris – štai dėl ko šio užkandžio norės visi. Sūrio lazdeles tešloje patiekite šiek tiek atvėsusias.

Gaminimo eiga

* Paruoškite sūrio lazdeles – jas pasmeikite ant medinių iešmelių.

* Inde sumaišykite miltus, cukrų, druską, kepimo sodą, kepimo miltelius, žoleles, papriką.

* Kitame inde pieną išsukite su kiaušiniu ir supilkite ant miltų. Išmaišykite.

* Sūrio lazdeles apvoliokite krakmolo milteliuose ir tada dėkite į tešlą. Gerai pavoliokite, kad tešla padengtų visą sūrio lazdelę.

* Lazdeles virkite įkaitintame aliejuje, kol įgaus rudai auksinę spalvą. Padėkite ant popierinio rankšluosčio – riebalams sugerti.