Ingredientai
Šiam užkandžiui paruošti reikės rūkyto upėtakio ir daržovių. Iš daržovių paruošite salsą, o kai ši atvės, ja papuošite žuvies juosteles. Be galo gardus užkandis su rūkytu upėtakiu pravers ruošiantiems šventinį stalą.
Gaminimo eiga
* Į keptuvę su aliejumi berkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.
* Tada suberkite burokine tarka sutarkuotas morkas, kubeliais pjaustytus pomidorus, įberkite druskos ir pipirų. Pamaišykite.
* Užpilkite vandens ir kiek patroškinkite.
* Tada įdėkite pomidorų pastos, išmaišykite.
* Užtarkuokite citrinos žievelės, išspauskite pusės citrinos sulčių, išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies.
* Rūkytą upėtakį supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais, įsmeikite pagaliukus – kad paruoštą užkandį būtų patogiau paimti.
* Ant rūkyto upėtakio juostelės uždėkite paruoštos daržovių salsos. Puoškite smulkintomis petražolėmis.