Ingredientai
„Iki ūkis“ bulvės
300 g
Kiaušinis
2 vnt.
Svogūnas
0.5 vnt.
Kvietiniai miltai
40 g
Kietasis sūris
10 g
Porcijos: 1
Pietūs bus gardūs ir sotūs, jei gaminsite bulvinius blynus su kiaušiniu. Kepkite ir valgykite iškart, kol patiekalas dar karštas. Neabejojame – ši bulvinių blynų su kiaušiniu versija jūsų virtuvėje įsitvirtins ilgam.
Gaminimo eiga
* „Iki ūkis“ bulves sutarkuokite burokine tarka, pagardinkite druska, išmaišykite ir uždengę palikite 10 minučių pastovėti.
* Bulvių tarkius supilkite į kiaurasamtį į paspausdami nusunkite.
* Į tarkius įmuškite kiaušinį, suberkite pusę smulkinto svogūno, miltus, druskos, pipirų ir išmaišykite.
* Į keptuvę pilkite aliejaus kepimui ir dėkite tarkius taip, kad gautumėte blyną su skylute viduryje.
* Kai viena blyno pusė apkeps, apverskite, o į jo vidurį įleiskite kiaušinį.
* Iškepusį blyną su kiaušiniu perkelkite į lėkštę ir ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio.
* Puoškite „Iki“ krapų šakelėmis ir nieko nelaukdami skanaukite.