Ingredientai

česnakas 4 skiltelės
druska pagal skonį
Porcijos: 2
Kukurūzų iešmeliai – vieno kąsnio užkandis, kurį smagu paimti į rankas ir dar smagiau ragauti. Tokie nedideli užkandžiai – populiariausi rengiant vakarėlį ar pikniką gamtoje. Rūkyta saldi paprika kukurūzų iešmeliams suteiks pikantiško prieskonio.

Gaminimo eiga

* Kukurūzo burbuolę supjaustykite maždaug 10 cm gabaliukais.

* Į burbuolės šonus susmeikite sumuštinių smeigtukus taip, kad jie sujungtų vienoje eilėje išsidėsčiusias kukurūzų sėklas.

* Perpjaukite burbuolės gabaliuką perpus ir persmeigtas kukurūzų sėklas atskirkite nuo pagrindo.

* Keptuvėje išlydykite sviestą, įmeskite česnako skilteles, pakepkite.

* Ten pat suberkite smeigtukus su kukurūzais, pagardinkite druska ir pakepkite.

* Iš keptuvės ištrauktus kukurūzų iešmelius perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.

* Kukurūzų iešmelius sudėkite į indelį, kuriame patieksite, apibarstykite rūkyta saldžia paprika ir skanaukite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai