Jei nežinote, ką gaminti, ruoškite žiedinį kopūstą sūrio padaže. Tai bus puikus patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Valgykite žiedinį kopūstą sūrio padaže, kol karštas.

Gaminimo eiga

  • Žiedinį kopūstą iškirstykite žiedynais, suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite kepimo aliejumi, apibarstykite druska, pipirais, sumaišykite ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

  • Į pieną suberkite lauro lapus ir juoduosius pipirus, užvirkite.

  • Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite.

  • Į keptuvę per sietelį supilkite pieną su prieskoniais ir maišykite, kol gausite vientisą ir tirštėjantį padažą.

  • Į jį įberkite malto muskato, pipirų, tarkuotą čederio sūrį. Maišykite, kol sūris išsilydys.

  • Pakepusius žiedinio kopūsto gabalėlius suberkite į kepimo puodą, užpilkite sūrio padažu ir paskirstykite jį ant paviršiaus. Užbarstykite tarkuoto oranžinio čederio sūrio.

  • Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

  • Patiekalą valgykite, kol karštas.