Ingredientai
Ementalio sūris (tarkuotas)
šaukštas
Vanduo
1
l
Pienas
0.5
stiklinės
Grietinėlė (10% riebumo)
0.5
stiklinės
Duona skrudinimui
3
riekelě
Sviestas
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Kmynai
pagal skonį
Porcijos: 6
Sriubai paruošti užteks pusvalandžio. Šešios porcijos.
Gaminimo eiga
Nupjaustykite skrudinimui skirtos duonos pluteles, tada duoną supjaustykite nemažais vienodo dydžio kubeliais. Ištirpinkite sviestą keptuvėje ir iki geltonumo apskrudinkite duonos kubelius.
Į puodą supilkite vandenį, užvirkite jį ir supilkite apkeptą duoną. Pagardinkite kmynais ir palikite ant nedidelės ugnies virti penkias minutes. Kitame puode pakaitinkite pieną sumaišytą su grietinėle, tada šį mišinį supilkite į bendrą puodą ir palaukę kol užvirs nuimkite nuo ugnies.
Į išvirusią sriubą suberkite tarkuotą sūrį ir atsargiai pamaišykite. Sriubą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
Atsiliepimai