Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Šiltą pieną sumaišykite su sausomis mielėmis.
2. Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska.
3. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
4. Baltymus išplakite iki standžių putų (vieno kiaušinio baltymą atidėkite į šoną, jis bus reikalingas aptepti bandeles).
5. Miltus sumaišykite su pienu.
6. Sudėkite trynius ir gerai išmaišykite.
7. Supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
8. Po truputį sudėkite išplaktus kiaušinių trynius ir gerai išmaišykite.
9. Tešlą gerai išminkykite ir palikite uždengtą pastovėti dvi valandas.
10. Tešlai iškilus, dar kartą ją išminkykite ir gana plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
11. Minkštą sviestą sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu ir imbieru. Labai gerai išmaišykite ir aptepkite iškočiotą tešlą.
12. Apteptą lakštą susukite į rulonėlį ir supjaustykite trijų-keturių centimetrų riekelėmis.
13. Riekėles sudėkite viena šalia kitos į sviestu pateptą kepimo indą (nesuspauskite, turėtų likti maži tarpeliai).
14. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti apie 20 minučių.
15. Aptepkite lengvai išplaktu kiaušinio baltymu ir dėkite kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių.
16. Kol bandelės kepa grietinėlę supilkite į nedidelį puodą, suberti cukrų, vanilinį cukrų ir maišant kaitinti ant mažos ugnies, kol sutirštės.
17. Tirštą vanilinę grietinėlę užpilkite ant ką tik iš orkaitės išimtų bandelių ir leiskite atvėsti.