Piemenų pyragas – ir sotus, ir labai skanus patiekalas. Tereikia ingredientus sudėti į vieną skardą ir visą darbą atliks orkaitė. Piemenų pyrago receptą pristato virtuvės šefas Rokas Galvonas.

Gaminimo eiga

1. Supjaustykite svogūnus ir kepkite aliejuje, kol suminkštės. Įdėkite maltą veršieną ir jautieną.

2. Mėsai šiek tiek apkepus, įdėkite supjaustytus saliero kotus ir smulkiai supjaustytą morką. Sudėkite sausuosius prieskonius: lauro lapus, smulkintus česnakus, čiobrelius, druską ir pipirus. Troškinkite 10 minučių, vėliau įpilkite Vorčesterio padažą, balzamiko actą ir pomidorų pastą.

3. Į keptuvę supilkite jautienos sultinį ir neuždengę troškinkite, kol išgaruos skystis bei suminkštės daržovės.

4. Per tą laiką išvirkite bulves ir sutrinkite jas su sviestu. Svarbu, kad bulvių košė nebūtų skysta.

5. Iš keptuvės išėmę lauro lapus, supilkite turinį į kepimo indą ir ant viršaus sudėkite bulvių košę. Kepkite 30-40 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pyrago kepurėlė, pagaminta iš bulvių, apskrus.