Ingredientai
Bulvių košė – skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šaltomis dienomis. šį patiekalą rekomenduojama ruošti šeimos pietums ir vakarienėms. Bulvių košę patiekite su šoninės padažu.
Gaminimo eiga
* Bulves supjaustykite lygiais 3 cm kubeliais, užpilkite šaltu vandeniu, kad gerai apsemtų, įdėkite žiupsnelį druskos.
* Dėkite virti, kai užvirs, sumažinkite kaitrą ir toliau virkite 10 minučių.
* Išvirtas bulves nukoškite.
* Bulves pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumuliukų.
* Į atskirą prikaistuvį dėkite 150 g sviesto, 10 g čiobrelio, 200 ml pieno ir užvirkite.
* Išimkite čiobrelį.
* Pilkite gautą emulsiją tiesiai ant bulvių ir grūstuve sutrinkite, išmaišykite iki vientisos masės.
* Padažui supjaustykite juostelėmis šoninę, smulkiai supjaustykite svogūną ir kubeliais supjaustykite portobello grybą.
* Į įkaitintą keptuvę dėkite šoninę ir ją skrudinkite, kol riebaliukai nutirps ir šoninė įgaus karamelės spalvą. Tik tada dėkite svogūną, česnaką bei sviestą.
* Toliau kepkite, kol svogūnai suminkštės.
* Pilkite vištienos sultinį ir garinkite, kol jo liks ½ kiekio.
* Dėkite grietinę ir tarkuotą sūrį, toliau garinkite, kol pradės padažas tirštėti ir pabaigoje užberkite šviežiai pjaustytų svogūnų laiškų.
* Dėkite į lėkštę bulvių košę, ant viršaus pilkite šoninės padažą, tarkuokite kietąjį sūrį ir užbaikite patiekalą apiberdami pjaustytais svogūnų laiškais, traškiomis bulvių lupenomis. Kaip paruošti bulvių traškučius iš lupenų, rasite čia.
* Pilnai atvėsusią košę laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas nuo pagaminimo.
Receptas ir nuotrauka – Pauliaus ir Pavelo.