Mačo pradžia – 22 val., o jo eigą sekti gyvai galėsite portale Delfi.

Nugalėtojai finale susikaus su Luiso de la Fuente vadovaujama Ispanijos rinktine, kuri antradienį, neprireikus pratęsimo, 2:1 palaužė Prancūziją.

Tai bus antras kartas per paskutinius 5-erius metus, kai šie du Europos sunkiasvoriai susitinka tarptautinio turnyro pusfinalyje. Pastarąjį kartą šios rinktinės susitiko 2019 m. Tautų lygos pusfinalyje, kai Nyderlandai pratęsime 3:1 palaužė „Tris liūtus“. Turbūt niekam nebūtų staigmena, jei ši ilgai laukta dvikova vėl keliautų į pratęsimą, kadangi 5 iš paskutinių 8 rungtynių tarp šių rinktinių po 90 minučių baigėsi lygiosiomis.

„Trečiadienio vakaras bus nuostabus šou tarp dviejų didžiulių valstybių. Tai bus istorinis vakaras“, – prognozavo Nyderlandų vyriausiasis treneris Ronaldas Koemanas po to, kai jo auklėtiniai 2:1 palaužė Turkiją ir pasiekė pirmą Europos čempionato pusfinalį nuo 2004 m.

Anglija, kita vertus, pusfinalį pasiekia antrame Europos čempionate iš eilės. Gynėjas Ezri Konsa po ketvirtfinalio pergalės baudinių serijoje prieš Šveicariją teigė, kad jei anglai parodys dvasią ir komandiškumą, jie turi visas galimybės keliauti iki finalo ir galiausiai kelti trofėjų. Šis pusfinalis trečiadienį gali pakrypti bet kuria linkme.

Ezri Konsa ir Breelis Embolo

Galimos startinės sudėtys

Nyderlandai: Bartas Verbruggenas, Denzelis Dumfriesas, Stefanas de Vrij, Virgilas Van Dijkas, Nathanas Ake, Jerdy Schoutenas, Xavi Simonsas, Tijani Rejinders, Donyellis Malenas, Memphisas Depay’us, Cody Gakpo.

Anglija: Jordanas Pickfordas, Kyle’as Walkeris, Johnas Stonesas, Marcas Guehi, Bukayo Saka, Kobbie Mainoo, Declanas Rice’as, Luke’as Shaw, Jude’as Bellinghamas, Philas Fodenas, Harry Kane’as.

Keliai, atvedę į pusfinalį

Nyderlandai:

D grupė: 2-1 prieš Lenkiją, 0-0 Prancūzija, 2-3 Austrija;

Aštuntfinalis: 3-0 Rumunija;

Ketvirtfinalis: 2-1 Turkija.

Anglija:

C grupė: 1-0 Serbija, 1-1 Danija, 0-0 Slovėnija;

Aštuntfinalis: 2-1 (pratęsime) Slovakija;

Ketvirtfinalis: 1-1 (5:3 baudinių serijoje) Šveicarija.

Ekspertų nuomonės

Derekas Brookmanas, Nyderlandų reporteris

„Nyderlandai ketvirtfinalyje prieš Turkiją įrodė, kad neprivalo valdyti kamuolio ir žaisti gražiai, kad laimėtų rungtynes. Po nepatogios pirmos rungtynių pusės, R. Koemanas į aikštę ankstyvai išleido savo „džokerį“, puolėją Woutą Weghorstą, o jų žaidimas iškart tapo daug konkretesnis.

Tada jie mums pademonstravo dvasią, užsispyrimą ir greitesnį tempą, o kai Turkija paskutinėmis minutėmis ieškojo išlyginamojo įvarčio, Nyderlandai parodė vadovėlinę gynybą. Tose rungtynėse mes pamatėme, kokia gili ir galinga jų sudėtis.“

Joe Terry, Anglijos reporteris

„Anglijos patekimą iki pusfinalio galima paaiškinti jų geležine valia nepralaimėti, sunkiai palaužiama gynybine schema ir žaidėjų kokybe, kuri gali suspindėti tada, kai labiausiai to reikia.

G. Southgate’o ekipa paskutiniuose etapuose atrodo kiek tvirčiau nei žaidžiant grupėse, bet anglai turės parodyti kitą savo lygį, kad įveiktų tokią komandą kaip Nyderlandai. „Trims liūtams“ Vokietijoje dar neteko susidurti su varžovais, kurie būdami formoje, žaidžia tokį paprastą, aštrų bei efektyvų futbolą.“

Strategų išankstinės įžvalgos

Nyderlandų vyriausiasis treneris R. Koemanas: „Mes turėjome mažiau laiko pasiruošti šiai akistatai, bet mums, kitaip nei anglams, nereikėjo žaisti pratęsimų. Fiziškai, mes esame puikiai pasiruošę. Visi yra akylūs, susikaupę ir nekantrauja atiduoti visas jėgas šiame pusfinalyje.

Anglijos ir Nyderlandų rinktinės viena kitą puikiai pažįsta ir esame rungtyniavę ne vieną kartą. Pastarasis kartas buvo Tautų lygoje, kai laimėjome 3:1. Tikėkimės, kad kažką tokio galime pakartoti trečiadienį.“

Anglijos vyr. treneris G. Southgate’as: „Jie turi labai patyrusį trenerį R. Koemaną ir iš jų galima tikėtis bet kokio žaidimo. Tiesa, mes taip pat esame pasiruošę bet kam. Manau, kad tai bus kvapą gniaužiančios rungtynės su daugybe žvaigždžių ant vejos. Mes turime žaisti dar geriau nei praėjusiose rungtynėse, kadangi susiduriame su geresniais varžovais. Mes pasiruošę.“

Po šių rungtynių, liks laukti tik finalo, kuris vyks sekmadienį 22 val., Berlyno olimpiniame stadione.