Europos futbolo čempionato pusfinalyje Garetho Southgate’o auklėtiniai 2:1 palaužė Nyderlandus. Pergalingą įvartį per pridėtą teisėjo laiką pelnė po keitimo aikštėje pasirodęs Ollie Watkinsas.

Finale Anglijos laukia Ispanijos rinktinės iššūkis. Ši pusfinalyje 2:1 susitvarkė su prancūzais.

Buvęs futbolininkas Roy’us Keane’as teigia, jog Anglijos rinktinė tikrai gali parvežti auksą namo.

„Ispanija yra šių rungtynių favoritė, bet žvaigždėse parašyta, kad čempionais taps anglai“, – teigė vienas žymiausių Airijos futbolininkų.

Futbolo ekspertas pridėjo, kad Anglija turi labai ryškų pranašumą šiame turnyre – atsarginis suolas.

„Suolo gylis Anglijos rinktinės sudėtyje yra neįtikėtinas. Kiekvienas po keitimo pasirodęs futbolininkas duoda labai daug naudos. Trumpame turnyre, tai yra itin didelis pranašumas prieš kitas komandas ir jie tuo puikiai naudojasi.

Reikia būti teisingiems. Anglija turėjo iškristi iš čempionato maždaug prieš savaitę, bet tada šiems pasisekė, o dabar jie pagavo bangą ir mače prieš Nyderlandus parodė tikrąjį savo veidą“, – kalbėjo R. Keane’as.

Šių metų Europos čempionato finalas anglams bus išskirtinis ir tuo, jog pirmą kartą istorijoje dėl titulo jie kausis ne savo šalyje. Galima priminti, jog tiek 1966 metais vykęs pasaulio čempionatas, tiek praėjęs Europos čempionato finalas vyko Anglijoje.

„Anglija atsidūrė puikioje situacijoje tapti čempionais. Šie vyrukai padarė nuostabų darbą ir sekmadienį gali jį užbaigti aukščiausia nata“, – teigė buvęs Anglijos rinktinės gynėjas Garry Nevile’as.

„Prieš čempionatą Ispanija tikrai nebuvo laikoma pačia ryškiausia favorite laimėti turnyrą, bet jie sunkiai dirbo ir tikrai demonstruoja labai gerą futbolą. Visgi anglai dabar labai pasitiki savimi ir su šia gera emocija gali patiesti bet kurį varžovą“, – tęsė jis.

„Kad ir kiek kritikuotume šią rinktinę, turime konstatuoti faktą, jog ji pasiekė tokius rezultatus, kokių anksčiau mūsų komanda nepasiekdavo“, – užbaigė G. Nevile’as.

Tuo metu šios rinktinės aistruoliai yra itin užsivedę grįžti į Angliją, kaip čempionų šalis. Tai parodo ir skrydžių į Berlyną (Europos čempionato finalo vieta) pagausėjimas, kuris padidėjo net penkis kartus. Britų oro linijos net išskyrė papildomų lėktuvų skrydžių tam, kad visi norintys anglai patektų į Vokietijos sostinę.

Finalas tarp Anglijos ir Ispanijos įvyks sekmadienį, 22 val.