Bet kokie LeBrono Jameso kompanijos lyginimai su 1992-ųjų Svajonių komanda galėjo užsibaigti ketvirtadienio vakarą.

„Bercy“ arenoje po efektingų epizodų plojo amerikiečiai, Joeliui Embiidui prisilietus prie kamuolio švilpė prancūzai, bet daugiausiai priežasčių triukšmauti didžiąją mačo dalį turėjo negausios Serbijos palaikymo pajėgos.

Jų numylėtiniai pirmavo 35 min., ilgai išlaikydami dviženklę persvarą, kuri daugiausiai buvo pakilusi iki 17 taškų.

Tik 36 taškus suvertęs Stephenas Curry leido amerikiečiams išgyventi iki ketvirto kėlinio, kai imdamos pavyzdį iš L. Jameso NBA įžymybės galiausiai suaktyvino gynybą, lėkė į kontratakas ir baigė pusfinalį pergale 95:91.

Po finalinės sirenos serbai puolė prie teisėjų, tarp kurių buvo ir latvis Martinas Kozlovskis. Ir pasipiktino, kai šie atsuko nugaras.

„Mes bandėme su jais pasikalbėti, o jie – ne. Jie net nemėgino kalbėtis. Ką gi, gerai. Aš viską pasakiau jiems asmeniškai“, – vėliau žurnalistams sakė B. Bogdanovičius.

20 taškų surinkusio ir rezultatyviausiai savo komandoje žaidusio gynėjo nuomone, serbai buvo prie pat sensacijos ir neturėtų laikyti savęs pralaimėtojais.

„Aš vis dar tikiu, kad galėjome laimėti šias rungtynes. Kelios klaidos, keli metimai, keli teisėjų sprendimai – iš to susidėjo galutinė baigtis. Ką gi, kartais dera didžiuotis, net jei pralaimi.

Šiaip mes visada žaidžiame dėl skaičių švieslentėje. Jie viską pasako. Gali sužaisti geriausias karjeros rungtynes, bet pralaimėjęs vis tiek lieki nevykėliu. Bet šįkart aš nesijaučiu nevykėlis. Parodėme, kad esame pajėgūs varžytis su pačiais geriausiais pasaulyje“, – kalbėjo 31-erių Atlantos „Hawks“ (NBA) klubo atstovas.

Bogdanas Bogdanovičius (kairėje), Jrue Holiday

Netrukus jis vėl grįžo prie teisėjavimo temos.

„Amerikiečiams neturėtų reikėti tokios pagalbos žaidžiant su mumis. Bent jau mes jokios pagalbos nesulaukėme, kai buvome prilaikomi abiem rankomis. Bet aš nesu iš tų, kurie mėgsta kalbėti apie teisėjavimą. Aš noriu laimėti prieš bet ką, net prieš arbitrus.

Gerbiu savo komandos draugus, kad visas rungtynės laikėsi oriai, išliko ramūs, nesivėlė į ginčus. Tik po rungtynių norėjome pasikalbėti su teisėjais, o jie tiesiog nusisuko ir išėjo. Net nepasakė standartinių mandagumo frazių“, – dėstė B. Bogdanovičius.

Galiausiai serbas užsiminė turintis valdyti liežuvį, nes turnyras – dar nebaigtas.

„Po dviejų dienų turėsime kovoti dėl bronzos. Šie teisėjai ten taip pat bus. Aš nenoriu galvoti kaip nevykėlis, dėl visko kaltinti arbitrus ar panašiai. Nors manau, kad jie šįvakar galėjo priimti kitokių sprendimų“, – užbaigė dabartinis pasaulio ir 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių vicečempionas.

Kitame Paryžiaus olimpinių žaidynių pusfinalyje šeimininkai 73:69 palaužė planetos čempionus vokiečius.

Šeštadienį dėl trečios vietos žais Serbija ir Vokietija, o finale antrose žaidynėse iš eilės kovos titulą ginantys JAV krepšininkai ir Prancūzija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)