Kopūstas, burokėlis ir lietuviški žirneliai – itin naudingos daržovės

Mitybos galimybės, kaip galime maitintis dabar, ir kaip buvo galima valgyti anksčiau, smarkiai skiriasi. Visgi ir dabar žmonės dar galvoja, kad vasarą valgyti daržoves verta, o šaltuoju metų laiku – nebe, nes jose gausu nitratų. O ir tą pačią vasarą dažniausiai valgo tik agurką, salotą ir pomidorą, dar morką.

„Kai kalbame apie sezoninę mitybą, žmonės sako, kad gi vasarą Lietuvoje niekas neauga, o pomidorai ir agurkai labai brangūs. Tačiau pažiūrėkime, kiek kainuoja 200 g kopūsto, tiek jo reikia vienai porcijai, tai yra centai. Taip pat ir saliero šaknys. Kitas geras dalykas, tokios daržovės gali ilgai stovėti šaldytuve, todėl nereikia kasdien lakstyti į parduotuvę“, – konferencijoje „Longevity“ sakė V. Kurpienė.

Tačiau tai, kad tokios daržovės ilgai išsilaiko, nereiškia, kad jos nenaudingos, mat jos ir skirtos ilgam vartojimui. Vasarą valgoma tai, kas yra virš žemės, o žiemai laikomos daržovės, augančios po žeme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją