„Suvalgius česnako, iš burnos ilgai sklinda specifinis nemalonus kvapas, nes susmulkinus jo skilteles išsiskiria sieros lakiosios dalelės. Virškinimo proceso metu molekulės patenka į kraują, todėl tas kvapas išlieka kelias valandas“, – aiškino odontologas Jossenas Gastelumas.

Jei einate į pasimatymą ar laukia pokalbis su kolega, kai teks sėdėti vienas priešais kitą, česnako kvapas tikrai nėra pageidaujamas. Laimė, yra būdų, kaip panaikinti specifinį česnako kvapą.

Prieš patiekalą su daug česnako suvalgykite jogurto

Jogurte yra riebalų ir baltymų – abi šios medžiagos slopina česnako kvapą. Riebalai ir baltymai suriša sieros lakiąsias medžiagas, kurios ir suteikia česnakui specifinį kvapą“, – teigė maisto technologijos dėstytoja daktarė Sheryl Barringer „Firstforwomen“.

Ši teorija pagrįsta moksliškai. Leidinyje „Molecules“ publikuotame tyrime konstatuojama, kad suvalgius jogurto, 99 proc. sumažėja česnako lakiųjų dalelių, kurios ir suteikia specifinį kvapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją