10 pusryčiams siūlomų maisto produktų, kurie padės sumažinti kraujospūdį:

Mėlynėse, braškėse ir kitokiose uogose yra antioksidantų antocianinių. Nemaža sveikatos srities apžvalgų, kuriose teigiama, kad antocianinai ir jų turinčios uogos – natūrali kraujospūdį mažinanti priemonė. Be abejo, įtakos sveikatai turi daugiau veiksnių, vis dėlto antioksidantų naudos nepaneigsi.

Valgykite uogų per pusryčius, gardinkite jais avižinę košę, dėkite į glotnučius, jei pradedate jais dieną.

Mitybos ekspertų teigimu, porcija uogų laikoma stiklinė šaldytų mėlynių ar pusė stiklinės džiovintų šių uogų, braškių porcija – šviežios septynios braškės.

Kalis, sveikatos srities specialistų teigimu, mažina kraujospūdį, kas aktualu sergantiems hipertenzija. Viename vidutinio dydžio banane yra apie 422 mg kalio. Rekomenduojama dienos porcija laikytinas 1 didelis bananas ar du trečdaliai stiklinės pertrintų bananų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją