10 pusryčiams siūlomų maisto produktų, kurie padės sumažinti kraujospūdį:
Mėlynėse, braškėse ir kitokiose uogose yra antioksidantų antocianinių. Nemaža sveikatos srities apžvalgų, kuriose teigiama, kad antocianinai ir jų turinčios uogos – natūrali kraujospūdį mažinanti priemonė. Be abejo, įtakos sveikatai turi daugiau veiksnių, vis dėlto antioksidantų naudos nepaneigsi.
Valgykite uogų per pusryčius, gardinkite jais avižinę košę, dėkite į glotnučius, jei pradedate jais dieną.
Mitybos ekspertų teigimu, porcija uogų laikoma stiklinė šaldytų mėlynių ar pusė stiklinės džiovintų šių uogų, braškių porcija – šviežios septynios braškės.
Kalis, sveikatos srities specialistų teigimu, mažina kraujospūdį, kas aktualu sergantiems hipertenzija. Viename vidutinio dydžio banane yra apie 422 mg kalio. Rekomenduojama dienos porcija laikytinas 1 didelis bananas ar du trečdaliai stiklinės pertrintų bananų.