Žmogaus organizme veikia ir vadinamasis odos laikrodis – fermentas, kuris skatina saulės paveiktos odos atsinaujinimą, kasdien gaminasi tam tikru ciklu. Šio fermento gamybą galima pakoreguoti, tam tikrus maisto produktus vartojant ne visai įprastu metu, teigia 2017 m. atliktam tyrimui vadovavęs neuromokslininkas Josephas Takahashis iš Peterio O’Donnellio Jr. smegenų instituto.
Produktai, kurių rekomenduojama valgyti ryte:
Žinoma, kad pomidoruose yra raudonos spalvos suteikiančio antioksidanto – likopeno. Arbūzuose šio antioksidanto – kur kas daugiau nei pomidoruose.
Likopenas sugeria UV spinduliuotę, tiesa, tyrėjų teigimu, reikia kelių savaičių, kad pasijustų teigiamas likopeno poveikis. Kelias savaites kasdien suvalgant arbūzo, likopenas ima veikti kaip natūrali apsauga nuo saulės. Žinoma, tai nereiškia, kad reikia pamiršti apsauginį kremą, tačiau šis antioksidantas įeina į senėjimą atitolinančių priemonių arsenalą.