Česnako tinktūra – puikus pasirinkimas sprendžiant arterijų bei kraujagyslių problemas. Česnakuose yra gausu vitamino C, vitamino B6 ir mangano. Tačiau svarbiausia česnako nauda žmogaus organizmui – tai ne vitaminai ir mikroelementai, bet galingas natūralus antibiotikas, vadinamas alicinu.
Alicino medžiaga atsakinga už česnakui būdingą kvapą ir daug kitų sveikatai naudingų veiksnių.
Pradėję vartoti natūralią česnakų tinktūrą daugelis pažymėjo, kad smarkiai padidėjo darbingumas ir protiniai gebėjimai, sumažėjo svoris, pagerėjo bendra sveikata.
Česnakų tinktūrai paruošti reikės:
350 g česnakų;
0,5 litro kokybiško spiritinio gėrimo.
Smulkiai supjaustykite česnaką arba jį sutrinkite. Užpilkite spiritu. Palikite nusistovėti 10 dienų tamsioje vietoje.
Po 10-ies dienų perkoškite mišinį per sietelį. Palikite tinktūrą dar keletą dienų nusistovėti. Pirmąją dieną jums reikia gerti 1 lašą ryte, 2 lašus – pietų metu ir 3 lašus suvartoti vakare.
Antrą dieną ryte gerkite 3 lašus, pietų metu – 4 lašus, vakarienės metu – 5 lašus tinktūros.
Trečią dieną ryte turėtumėte gerti 5 lašus, 6 lašus per pietus ir 7 lašus vakare. Ketvirta gydymo diena prasideda 7 lašais, 8 lašai per pietus ir 9 lašai paliekami vakarienei.
Penktąją dieną reikia pradėti nuo 10 lašų, 11 lašų išgerti per pietus, 12 lašų suvartoti vakare. Šeštą gydymo diena prasideda nuo 15 lašų – ryte, 14 lašų per pietus ir 13 lašų vakare.
Nuo šeštos dienos, dozė pradedama mažinti po vieną lašą, kol liks 1 lašas vakarienei dešimtą gydymo dieną.
Tinktūrą geriausią ruošti rudenį, kai česnakai ką tik nuimti.
Gydymo metu turite išgerti bent du litrus vandens per dieną, kad palengvintumėte kepenų veiklą. Daugiau judėkite, negerkite kavos, stiprios arbatos, kakavos, nenaudokite aštrių prieskonių ir pagardų.
Šio mišinio negalima vartoti žmonėms, kenčiantiems nuo didelio skrandžio rūgštingumo, gastrito ir skrandžio opos.