Stuburui naktį būtina atsipalaiduoti

Pasirodo, jog miegas mūsų nugaros sveikatai yra itin svarbus. Kaip pasakojo kineziterapuetė, tie, kurie kenčia nuo lėtinio nugaros skausmo, miega 40-45 minutėmis mažiau nei rekomenduojama. Pats blogas miegas mažina skausmo toleranciją ir viską skauda dar labiau nei tada, jei išsimiegame gerai.

Stuburas ir kaulai visą dieną atlieka sunkų darbą – išlaiko mūsų kūno svorį, tad pailsėti jie gali tik naktį, kai atsigulame į lovą. Raumenims taip pat reikia poilsio – atsigulus teisingai galima juos atpalaiduoti ir pailsinti.

„Stuburo slanksteliams naktį reikia atsinaujinti, kad jie kitą dieną galėtų tinkamai atlikti savo darbą ir pailsėtų nuo per dieną patirtų smūgių vaikštant, bėgiojant, kažką keliant. Miego metu didėja atsipalaidavimas ir tai skatina lankstumą. Kai diskai nėra pakankamai atpalaiduoti miego metu, vėliau jie gali nebeatlikti savo funkcijų“, – kalbėjo J. Gelūnaitė.

Kineziterapeutė pabrėžė, jog pagalvė ir miego padėtis yra labai svarbi mūsų kūnui ir kaulams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją