„Niekada nebuvau apvalus. Buvau vidutinio sudėjimo. Turiu gerus genus, mat net kai nesportuodavau, draugai tuo netikėdavo“, - šypsosi „naujai iškeptas“ vilnietis. Vaikinas sportuoti pradėjo prieš beveik dešimtmetį, kai dar gyveno Anykščiuose.

Deividas Žukauskas
„Pradėjau, nes mačiau, kad turiu tam galimybių ir sugebėjimų. Nenorėjau būti kaip visi. Norėjau išsiskirti. O išsiskiriu tuo, kad sporte esu natūralus, nevartoju steroidų ar kitokių anabolinių papildų“, - pabrėžė Deividas.

Jis mena, kad pirmi treji metai buvo išties sunkūs. Treniruotes lydėjo raumenų skausmas. Tačiau peržengęs savo galimybių ribas vaikinas šiandien sportu mėgaujasi ir nepraleidžia nė vienos treniruotės.

„Užsiimu estetiniu fitnesu. Nesivaržau varžybose, nes nematau prasmės to daryti, kai kiti vartoja steroidus, papildus ir panašiai. Mano pasirinkta sporto šaka – tai kūno grožis, jo formavimas“, - aiškino Deividas.

Tačiau ne šimtai laikų ir merginų dėmesys jį skatina judėti pirmyn.

„Sportuoju dėl savęs. Be to, noriu žmones įkvėpti, parodyti, kad gerų rezultatų galima pasiekti vien darbu, be jokių papildomų priemonių. Jei tinkamai maitiniesi, turi discipliną, pastovumą, nepraleidi treniruočių – tada viską galima pasiekti natūraliai“, - sako pašnekovas.

Deividas Žukauskas
Ir tai dar ne viskas. Deividas visiškai negeria alkoholio, nerūko ir neturi kitų žalingų įpročių. Nebent prie jų priskirtumėte 5 kartus per savaitę apsilankymus sporto salėje.

„Tačiau sportu užsiimu kasdien. Kai nereikia į salę, sportuoju namie. Visos paros tai neužima. Yra manančių, kad norint gražaus kūno, bus vien sportas ir neliks laiko antrai pusei – tikrai taip nėra. Kiti vakare žiūri filmą, kuris trunka dvi su puse valandos, o aš tuo metu geriau sportuoju sporto salėje. Čia kiekvieno pasirinkimas“, - sako jis.

Manantiems, kad tiek sporto – kančia, Deividas turi atsakymą.

„Pirmus kelerius metus būna sunkiausia. Nebūni pripratęs prie skausmo. O dabar, kad ir labai sunki treniruotė, kad ir sunku namo bepareiti, vis tiek jaučiu malonumą. Kai sportuoji natūraliai, nevartoji jokių jėgas grąžinančių priemonių, pripranti prie savo kūno, prie šio jausmo ir kitaip tiesiog negali“, - sako vaikinas.

Cituoja Sokratą

Laiką bei jėgas jis investuoja ne tik į kūno grožį ir tvirtybę.

„Gaunu daug kritikos iš tų, kurie mano, kad dirbu vien dėl išvaizdos. Visokių komentarų būna feisbuke. Tačiau, manau, esu įdomus kaip žmogus. Aš negeriu, nerūkau, nepropaguoju naktinio gyvenimo, mokyklą baigiau vien dešimtukais – nebuvo nė vieno devyneto. Tada nemokamai įstojau į Vilniaus universitetą Kaune ekonomiką ir finansus. Žmonės mano, kad sureikšminu išvaizdą, bet aš tobulinu ir protą, ir kūną. Viską darau maksimaliai. Man svarbu tai, kaip atrodau, kaip jaučiuosi, kiek turiu jėgos, bet svarbus ir protas.

Deividas Žukauskas
Manau, kad neretai moterys neįvertina vyrų, kurie daug dėmesio skiria išvaizdai. Tačiau vyrai vis vien turi rūpintis savimi visokeriopai. Kaip sakė žymus graikų filosofas Sokratas, nė vienas vyras neturi teisės būti vidutiniokas fizinės prasmės klausimu. Gėda tam vyrui, kuris užaugo, paseno ir niekada nepamatė, kokias galimybes turėjo jo kūnas. Šiuos žodžius moku mintinai“, - šypsosi gražaus kūno savininkas.

Visgi malonumo jam teikia ir komplimentai.

„Gaunu daugiau dėmesio, ypač vasarą prie jūros. Nužvelgia tiek vyrai, tiek moterys. Tai suteikia pasitikėjimo savimi. Jei sportuoji, įgauni ir daugiau jėgos. Tiesa, prieš silpnesnius jos nenaudoji, tačiau gali už save pastovėti, apsiginti save ar kitus. Tačiau svarbu ta jėga nevaidinti, ne kitų sumušimui ją naudoti. Manau, esu protingas, nes tai suprantu“

Pataria gerti daug skysčių

Tačiau sportas dar ne viskas – labai svarbi ir tinkamai subalansuota mityba.

„Kadangi nieko nevartoju nenatūralaus, grįžęs po dvi valandus trunkančių treniruočių, iškart einu valgyti. Valgau kas pusę valandos, tačiau po šešių nebevalgau. Dažniausiai gaminuosi ryžius, grikius, vištieną, pieno produktus, vaisius. Nevalgau picų, kebabų. Esu apsiskaičiavęs, kiek man reikia gauti baltymų, angliavandenių, riebalų ir viską valgau susiskirstęs pagal laiką.

Labai svarbus pastovumas, disciplina. Nereikia savo plano pamiršti išėjus su draugais. Sportas ir mitybos planas tau visada turi būti prioritetas, o ne pasirinkimas“, - sako Deividas.

Deividas Žukauskas
Neatsiejama vaikino dienos dalis – vanduo.

„Geriu labai daug vandens. Jo reikšmė labai didelė ir vandens reikia kiekvienam žmogui, o ypač tiems, kurie sportuoja. Geriu bent 4 litrus paprasto vandens bei 4-5 žaliosios arbatos puodelius“, - vardija jis.

Paklaustas, ar neketina šio gyvenimo būdu tapusio hobio paversti verslu, vaikinas pripažįsta turintis tokių planų.

„Jau dabar šiek tiek tuo užsiimu, sudarinėdamas sporto ir mitybos planus kitiems. Feisbuke gaunu daug kreipimųsi dėl patarimų, galimybės būti jų asmeniniu treneriu. Ateityje mąstau gal atidaryti savo sporto klubą ir populiarinti sportą be papildų, sportą kaip gyvenimo būdą“, - reziumavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (672)