„Šiandien, rugpjūčio 14 dieną, praėjus nepilnam mėnesiui nuo nelaimės, mano sūnus Mindaugas pagaliau grįžo į Lietuvą! Negaliu sakyti namo, nes po beveik parą trukusios kelionės iš oro uosto jis buvo nuvežtas tiesiai į Kauno klinikas. Dabar prasideda ilgas kelias laukiant naujų stebuklų, sveikstant ir šalinant daugybės patirtų traumų pasekmes“, – rašė V. Bernotas.

Vyras dėkojo visiems prisidėjusiems prie to, kad Mindaugas grįžtų į Lietuvą.

„Kaip rašiau anksčiau, sunku nusakyti, su kokiu žmonių gerumu susiduria Mindaugas, jo žmona Greta ir mes, jo šeima bei artimieji.

Didžiulė padėka Indonezijos medikams, kurie padarė viską, kas jų valioje, gelbstint Mindaugo gyvybę, atliekant sudėtingas operacijas bei parengiant Mindaugą grįžimui į Lietuvą! Ši nelaimė parodė, kad be šeimos ir artimųjų, Mindaugas, Greta ir mes turime fantastiškus draugus bei senus bičiulius, nuostabius esamus bei buvusius bendradarbius, o taip pat, kad Lietuvoje yra daug gerų žmonių, kurie sugeba atsiliepti į nepažįstamo žmogaus pagalbos šauksmą“, – buvo rašoma įraše.

Taip pat Mindaugo tėtis dėkojo Lietuvos diplomatinėms tarnyboms, kurios kiek galėjo, ir kiek leido jų atsakomybės ribos, stengėsi kaip galima mums padėti.

„Noriu padėkoti organizacijoms Lietuvos Caritas ir Lietuvos Raudonasis kryžius, įmonėms ir organizacijoms, kurios be jokio prašymo pačios susisiekė ir suteikė paramą.

Esame labai dėkingi visai „Turkish Airlines“ komandai Lietuvoje – už iki smulkiausių detalių apgalvotą, sklandžią ir saugią Mindaugo, Gretos bei medikų kelionę į Lietuvą.

Dar vieną pačią nuoširdžiausią padėką norėčiau pareikšti „Hostinger“ kompanijai. Jūs visi esate fantastiški! Ši kompanija ir jos žmonės nuo pirmos nelaimės valandos iki dabar teikia visapusišką paramą Gretai ir Mindaugui. Kompanijos žmonės, Gretos kolegos, atliko titanišką organizacinį ir koordinacinį darbą buvimo Indonezijoje metu, organizavo Mindaugo parskraidinimą į Lietuvą. Jūs tikrai nusipelnote svajonių darbdavio titulo!

Dabar jau sunku ir išvardinti visus, kam mes esame dėkingi. Virš 2600 žmonių, įmonių bei organizacijų paaukojo Mindaugo Bernoto paramos ir labdaros fondui. Nemažiau už paaukotus pinigus yra neįkainojami jūsų visų įrašyti linkėjimai greičiau pasveikti Mindaugui!“, – rašė V. Bernotas.

„Delfi“ primena, kad Mindaugas Bernotas su savo nuotaka į Balio salą atvyko švęsti medaus mėnesį, tačiau liepos 20-ąją jį sudrumstė baisi nelaimė – ant vyro užvirto medis.

Sunkios būklės, sulaužytomis abejomis kojomis, krūtine ir stuburu jis pristatytas į Intonezijos ligoninę – „Mataram Lombok Silioam Hospital“. Čia jam buvo atlikta pirminė kojų operacija. Vėliau dar laukė mažiausiai dvi operacijos: krūtinės ir stuburo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)