Šiame straipsnyje pateikiame 5 iš daugelio raudonųjų svogūnų gydomųjų savybių.
Sustabdo vėžio ląstelių augimą
Raudonuosiuose svogūnuose yra randama daug sieros junginų, kurie apsaugo organizmą nuo opų susidarymo bei įvarių rūšių vėžio. Taip pat jie kovoja su bakterijomis, esančiomis šlapimo takuose.
Kontroliuoja diabetą
Jeigu sergate diabetu, turėtumėte valgyti kuo daugiau žalių raudonųjų svogūnų, nes jie padeda padidinti insulino kiekį. Europoje bei Azijoje diabetu sergantiems žmonėms gydytojai dažnai rekomenduoja valgyti česnaką bei raudonuosius svogūnus.
Numalšina gerklės skausmą
Gali nuskambėti gana bjauriai, tačiau gerklės skalavimas su svogūnų sultimis numalšina gerklės skausmą. Raudonuosiuose svogūnuose randami vitaminai bei antioksidantai taip pat apsaugo nuo gerklės skausmo atsiradimo.
Mažina aukštą cholesterolio lygį
Flavonoidų (augalų pigmentai, kurie kaupiasi žieduose, vaisiuose ir lapuose) junginiai sumažina mažo tankio lipoproteinų (MTL arba „blogasis“ cholesterolis) skaičių nutukusių žmonių organizme, rizikuojančių susirgti širdies ligomis.
Palengvina artrito simptomus
Raudonuosiuose svogūnuose randami flavonoidai turi priešuždegiminių savybių ir yra naudingi norint pasveikti nuo artrito (uždegiminė liga, kuri pažeidžia sąnarius).