Tačiau yra atvejų, kai pigiau nereiškia geriau. Kai kurie brangesni maisto produktai gali suteikti tiek skonio ir maistinės vertės, kad jie daugiau negu pateisins savo kainą. Svetainė washingtonpost.com pristato kelis iš jų.

Susiję straipsniai

Laukiniai ryžiai laiką natūraliai auga Šiaurės Amerikoje ir buvo vienas pagrindinių tenykščių amerikiečių valgių. Šie ryžiai turi daugiau baltymų negu rudieji ryžiai ir pasižymi itin dideliu antioksidantų kiekiu. Jie gali spalvingai papuošti mėsos patiekalą, sriubas ar salotas. Sandariame inde ant lentynos šie ryžiai gali stovėti beveik neribotą laiką.

Kaip juos vartoti?

Valgykite laukinius ryžius, sumaišytus su pigesniais grūdais, pavyzdžiui, rudaisiais ryžiais. Taip sumažinsite patiekalo kainą, bet išsaugosite jo vertę.

Aukštos kokybės juodasis šokoladas – tas, kuris ne tik tirpsta burnoje, atskleisdamas daugybę skonio sluoksnių, bet ir yra naudingas sveikatai – privalo turėti ne mažiau kaip 60 proc. grynos kakavos sviesto, cukraus, galbūt vanilės ir lecitino (natūralaus emulsiklio). Skonis ir nauda sveikatai bus verti šokolado kainos, kuri gali būti net dvigubai didesnė už šokolado plytelės, kurioje yra kukurūzų sirupo, augalinio aliejaus, dirbtinių kvapų bei dažiklių ir labai mažai tikrosios kakavos. Toks šokoladas turės mažai antioksidantų galios.

Kaip jį vartoti?

Valgydami šokoladą, pasistenkite iš tikrųjų juo gardžiuotis: leiskite jam lėtai tirpti burnoje ir atskleisti savo skonį, tekstūrą bei aromatą. Taip suvalgysite mažiau šokolado, bet labiau juo pasimėgausite.

„Parmigiano – Reggiano“ yra auksinis standartas ir, anot Europos įstatymų, vienintelis tikras parmezano sūris. Dėl dvejus metus trunkančio brandinimo proceso jis įgauna sodrų riešutų skonį ir praturtina visus kitus patiekalus. Kita vertus, jei pirksite pigesnį „parmezaną“, jums prireiks kur kas didesnio kiekio sūrio, kad išgautumėt panašų skonį. Daugiau kalorijų ir mažai skonio – kažin ar būsite patenkinti tokiu rezultatu.

Kaip jį vartoti?

Norėdami išgauti intensyviausią aromatą, parmezano sūrį visuomet tarkuokite šviežiai. Iš anksto sutarkuotas sūris greitai praranda savo išskirtinį skonį.

Rūkyta paprika yra tikras skonio atradimas, tačiau juo nepasimėgausite, jei gailėsite pinigų šiam prieskoniui, kuris gali kainuoti dvigubai daugiau negu paprasta paprika. Nors abiejų tipų paprikos turi daug antioksidantų, ypač karatenoidų (liuteino ir zeaksantino, saugančių akis, bei beta karoteno, vitamino A formos), rūkyta paprika pasižymi išskirtiniu, giliu, žemišku, dūmo kvapu, kuris itin žadina apetitą.

Kaip juos vartoti?

Tiesiog apibarstykite rūkytos paprikos milteliais kiaušinius, bulves ar jūros gėrybes, kad paprastas produktas virstų ypatingu. Beje, verčiau nepirkite didelio kiekio rūkytos paprikos, jei per trumpą laiką jos nesuvartosite. Bėgant laikui, prieskoniai praranda savo aromatą, taigi geriau pirkite po mažiau, bet dažniau.

Kai už kelias šakeles šviežių žalumynų prašoma beveik vieno euro, norisi ieškoti receptų, kur jų nereikia, arba kyla pagunda keisti juos džiovintomis žolelėmis. Nors tiek švieži, tiek džiovinti žalumynai yra naudingi sveikatai (pavyzdžiui, dėl daugybės antioksidantų jie mažina vėžio, širdies ligų ir diabeto riziką), šviežios žolelės taip pat turi daug vitamino A, C ir K. Švieži žalumynai vertingi dar ir tuo, kad papuošia ir nuspalvina patiekalą. Jei galite, auginkite žalumynus savo sode ar ant palangės, jei ne – nevenkite jų nusipirkti.

Tinkamai laikykite žalumynus, kad netektų jų išmesti. Žoleles nuplaukite ir nudžiovinkite, tuomet suvyniokite į popierinį rankšluostį, įdėkite į plastikinį maišelį ir saugokite šaldytuve, kur jos galės išgulėti savaitę ar net daugiau. Žalumynus taip pat galite užšaldyti ledo kubeliuose, kuriuos gerokai vėliau panaudosite sriuboms ar troškiniams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės