A. Matulas tikisi, kad Seimas sudarys galimybę teikti vaistinėms išvažiuojamąsias paslaugas.

„Tikiuosi, kad bus sudarytos tokios sąlygos, kad pavienės vaistinės ar tinklai bus suinteresuoti teikti tokią paslaugą“, – pateikdamas projektą sakė A. Matulas.

Jis pastebėjo, kad šiuo metu regionuose gyventojams sudėtinga įsigyti vaistų.

„Yra tokių miestelių, kur gyvena virš 1 tūkst. žmonių, o vaistinių nėra“, – pastebėjo jis.

Antanas Matulas

Ar mobilioje vaistinėje bus galima įsigyti receptinių vaistų, anot A. Matulo, bus reglamentuota poįstatyminiuose teisės aktuose.

Jei Seimas pritartų, mobili vaistinė pagal tam tikrą grafiką galėtų lankytis tam tikrose Lietuvos teritorijose, išduodama vaistus. Tokia paslauga būtų teikiama pagal Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytas taisykles.

2023 m. gruodžio 1 d. Valstybinio audito ataskaitoje nurodoma, kad 62,5 proc. savivaldybių susiduria su problemomis, užtikrindamos vaistų prieinamumą regionų gyventojams. Jos yra susijusios su vaistinių tinklo išdėstymu ir tuo, kad gyventojai yra vyresnio amžiaus, vieniši, turintys mobilumo problemų.

Šiuo metu įstatymas nenumato galimybės visuomenės vaistinėms teikti išvažiuojamųjų vaistinės paslaugų, tad tokių paslaugų Lietuvoje nėra.

Siūloma, kad Farmacijos įstatymo pataisos įsigaliotų nuo kitų metų.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją