Nuo pusryčių priklauso tinkama gliukozės apykaita visą dieną.

„Tai, ką valgote pusryčiams, turi tiesioginį poveikį cukraus lygiui kraujyje. Tiesa, tik nuo jūsų priklausys, ar poveikis bus teigiamas, ar neigiamas, – aiškina knygų apie mitybą autorė, dietologė Erin Palinski-Wade. – Jei valgysite greitai įsisavinamų angliavandenių, cukraus lygis kraujyje sparčiai šoktelės, o kiek vėliau – staigia sumažės. O pusryčiai, kurie aprūpins organizmą baltymais, ląsteliena ir sveikais riebalais, bus virškinami ilgiau, o gliukozė bus įsisavinama lėčiau, palaipsniui. Kokia nauda? Kuo stabilesnis cukraus lygis kraujyje, tuo pastovesnis energijos kiekis.“

Ką valgyti pusryčiams, norint išvengti staigaus cukraus šuolio?

Graikinis jogurtas turi daug baltymų, o baltymai, niekam ne naujiena, ilgam suteikia sotumo ir nesukelia staigaus cukraus lygio šoktelėjimo kraujyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)