Šis tekstas pirmą kartą publikuotas 2023 metų gruodžio 21 dieną. Jį papildėme ir perpublikuojame šiemet.
Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Valaikienė pasakojo, kad per šventes ir po jų maisto infekcijų tikimybė smarkiai padidėja.
Maistas ant stalo – tik 2 valandas
Tad ką svarbu žinoti, norint neapsinuodyti? Visų pirma, pasak specialistės, būtina atkreipti dėmesį į šaldytuvą. Mat jei į jį įdėjote maistą, dar nebūtinai reiškia, kad jis išliks šviežias.
„Rekomenduojama laikyti maistą ant stalo ne ilgiau nei dvi valandas, ypač karštus patiekalus. Po dviejų valandų, kai jie atvėsta, būtinai juos reikia įdėti į šaldytuvą ir laikyti ne aukštesnėje nei +6 laipsnių temperatūroje“, – sakė A. Valaikienė.