Šis tekstas pirmą kartą publikuotas 2023 metų gruodžio 21 dieną. Jį papildėme ir perpublikuojame šiemet.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Valaikienė pasakojo, kad per šventes ir po jų maisto infekcijų tikimybė smarkiai padidėja.

Maistas ant stalo – tik 2 valandas

Tad ką svarbu žinoti, norint neapsinuodyti? Visų pirma, pasak specialistės, būtina atkreipti dėmesį į šaldytuvą. Mat jei į jį įdėjote maistą, dar nebūtinai reiškia, kad jis išliks šviežias.

„Rekomenduojama laikyti maistą ant stalo ne ilgiau nei dvi valandas, ypač karštus patiekalus. Po dviejų valandų, kai jie atvėsta, būtinai juos reikia įdėti į šaldytuvą ir laikyti ne aukštesnėje nei +6 laipsnių temperatūroje“, – sakė A. Valaikienė.

Pavojingiausi, kalbant apie apsinuodijimus, yra šiluma apdoroti patiekalai. Taip pat rizikingi produktai, pasak specialistės, yra padažai ir salotos, mat jie irgi genda itin greitai. Pastaruosius rekomenduojama laikyti šaldytuve, kuriame yra nuo 0 iki +6 laipsnių temperatūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)