Tarkime, apelsinuose vitamino C nemažai – vidutinio dydžio vaisiuje yra 82,7 mg, arba 92 proc. rekomenduojamos paros normos (RPN), kita vertus, yra maisto produktų, kurie gerokai lenkia citrusinius vaisius vieno iš svarbiausių organizmui vitaminų kiekiu.

Daug vitamino C turintys 9 produktai

Vitamino C RPN – 90 proc.

Vidutinio dydžio puodelį atitinkančiame smulkintų žalių brokolių kiekyje yra 81,2 mg vitamino C.

Visokeriopa brokolių nauda aprašyta daugelyje straipsnių, belieka priminti, kad ši daržovė išskirtinai naudinga smegenims, širdžiai ir turi antivėžinių savybių.

Vitamino C RPN – 88 proc.

Maždaug puodelyje smulkintų ananasų yra 78,9 mg vitamino C.

Sveikatos srities tyrėjai akcentuoja – ananasai gerina virškinimą, turi antivėžinių, nuo diabeto ir aukšto kraujospūdžio saugančių medžiagų.

Vitamino C RPN – 166–263 proc.