Septynios arbatos rūšys, kurios, žadama, padės lengviau siekti lieknėjimo tikslų:
Žaliojoje arbatoje gausu antioksidantų katechinų, iš kurių svarbiausias – epigalokatechino galatas (EGCG). Tyrimais pagrįsta, kad šie antioksidantai spartina medžiagų apykaitą ir skatina organizmą efektyviau deginant riebalus, todėl, savaime suprantama, mažėja kūno riebalų kiekis, ypač pilvo srityje.
Žaliojoje arbatoje yra kofeino – jis irgi spartina medžiagų apykaitą. Kitas kofeino privalumas – jis didina riebalų oksidaciją, skatindamas organizmą naudoti riebalus kaip energijos šaltinį.
Juodoji arbata rečiau minima dietologų, nors ji irgi naudinga norint sulieknėti. Fermentacijos proceso metu juodojoje arbatoje padidėja flavonoidų, ypač teaflavinų ir tearubiginų, kurie, manoma, mažina kūno riebalų kiekį, taip pat greitina medžiagų apykaitą ir mažina visceralinių riebalų kiekį.