Neretai gamtos delikatesu pavadinami grybai taip pat vertinami ir dėl keleriopos naudos sveikatai. Voveraitės – mažo kaloringumo, daug skaidulų bei organizmui būtinų vitaminų ir mineralų turintys grybai, rašoma jų apžvalgoje leidinyje „Health“.

Maistinė vertė

54 g termiškai neapdorotų voveraičių maistinė vertė:

17 kalorijų,

1 g baltymų,

4 g angliavandenių,

0,3 g riebalų,

2 g skaidulų,

21 proc. rekomenduojamos dienos normos (RPN) vario,

14 proc. RPN niacino (B3),

14 proc. RPN vitamino D,

12 proc. RPN pantoteno rūgšties (vitamino B5),

10 proc. RPN geležies,

9 proc. RPN riboflavino (vitamino B2),

7 proc. RPN mangano.

Voveraitėse nemažai vario, kuris reikalingas augimui, vystymuisi, energijos apykaitai kūne, taip pat padeda geriau įsisavinti geležį. Geležis, kurios esama voveraitėse, susijusi su smegenų funkcijomis ir sveikata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją