Neretai gamtos delikatesu pavadinami grybai taip pat vertinami ir dėl keleriopos naudos sveikatai. Voveraitės – mažo kaloringumo, daug skaidulų bei organizmui būtinų vitaminų ir mineralų turintys grybai, rašoma jų apžvalgoje leidinyje „Health“.
Maistinė vertė
54 g termiškai neapdorotų voveraičių maistinė vertė:
17 kalorijų,
1 g baltymų,
4 g angliavandenių,
0,3 g riebalų,
2 g skaidulų,
21 proc. rekomenduojamos dienos normos (RPN) vario,
14 proc. RPN niacino (B3),
14 proc. RPN vitamino D,
12 proc. RPN pantoteno rūgšties (vitamino B5),
10 proc. RPN geležies,
9 proc. RPN riboflavino (vitamino B2),
7 proc. RPN mangano.
Voveraitėse nemažai vario, kuris reikalingas augimui, vystymuisi, energijos apykaitai kūne, taip pat padeda geriau įsisavinti geležį. Geležis, kurios esama voveraitėse, susijusi su smegenų funkcijomis ir sveikata.