Tačiau kas yra tas cholesterolis, kodėl jis skirstomas į blogąjį ir gerąjį, kodėl jis padidėja ir kaip galima būtų sumažinti natūraliais būdais? Į visus šiuos ir daugiau klausimų atsakė „Eurovaistinės“ vaistininkė Evelina Mockė.
Cholesterolis – kas tai?
E. Mockė pasakojo, kad cholesterolis yra į riebalus panaši medžiaga, kuri cirkuliuoja kraujyje.
„Cholesterolis yra būtinas mūsų organizmui, kadangi šio yra sintezuojami hormonai, vitaminas D. Tačiau cholesterolis yra skirstomas į gerąjį ir blogąjį.
Blogasis kaupiasi mūsų kraujagyslėse ir jas gali užkimšti ir taip vystosi aterosklerozė. Gerasis – priešingai neleidžia blogajam prikibti prie mūsų kraujagyslių sienelių ir jį tiesiog pašalina.
Taip pat, kaip blogį galima įsivardinti ir trigliceridus, kadangi jie lygiai taip pat gali užkimšti kraujagysles. Taigi cholesterolio nauda mūsų sveikatai labai priklauso nuo skirtingų cholesterolio rūšių balanso“, – laidoje „Delfi diena“ komentavo vaistininkė E. Mockė.